Otvoren Muzej života u srcu Dalmacije i obnovljena stara fontana

Ovog petka u 21 sat nakon skoro 30 godina čekanja, ponovo je u rad puštena fontana kod Pošte u Rogoznici. Danas je preuređena u javnu česmu. Naime, 27.srpnja 1982. bila je postavljena u ime dolaska vodovoda u Rogoznicu.

f6

Iako mnogim mještanima nije bilo jasno kako i zašto ne radi sve te godine, tek je predsjednik Udruge OKEA Ivica Perić bio prvi koji je pokrenuo inicijativu za njenom obnovom. Prije 3 godine, jedan od članova osnivača Udruge i akademski slikar Ozren Đurić, izradio je skulpturu školjke slične onoj kakva je nekoć bila na fontani, ali je uništena u pokušaju otuđivanja.

f8

Ovaj je projekt ipak dobio potporu i podršku Općine i Turističke zajednice Rogoznica, pa su se tako i pronašla sredstva za postavljanje kamenog rasvjetnog stupa koji osvjetljava fontanu. Rad je to ‘OK Stipe’ sa O. Braća – Pučišća kojeg je postavio Ante. Osim toga, Ante je asistirao Ozrenu u završnim radovima na fontani pa je tako izradio i biser za školjku kao i kameni poklopac šahte sa nožnim ventilom koje su zajedno ugradili – volonterski.

f9

Bila je to prekrasna večer. Susret emocija, dobre volje i zajedništva uz ugodne note mandolina i gitare mladih rogozničkih glazbenika, dobru kapljicu susjednog Primoštena, poklon catering iz restorana Siesta te tradicionalne fritule rogožnjanke bake Marike. Uz blagoslov vode i svih okupljenih, don Filip je održao i kratku, ali bogatu propovijed na oduševljenje svih prisutnih.

f1

f4

f2

Noć se nastavila čašćenjem uz pjesmu, ugodne priče iz davnina i rađanje novih sinergija izuzetno važnih za napredak Rogoznice.

f3

Sutradan, u 10 sati, Udruga OKEA otvorila je vrata muzeja sa službenim nazivom ‘Muzej života u srcu Dalmacije’ – nazivom koji prati novi slogan Turističke zajednice ‘Rogoznica SRCE DALMACIJE’.

m2

 

m4

Ponovno, na oduševljenje svih mještana, turista i stranaca kojima je Rogoznica postala drugi dom.

m1

Uskoro više u Šibenskom tjedniku koji izlazi svake srijede.

Pogledajte FOTOGALERIJU

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.