OTVOREN SUSRET GRADOVA : Nema krize prijateljstva!

 

Dobrodošli u Hrvatsku! Dobrodošli u Dalmaciju! Dobrodošli u Šibenik! Tim riječima šibenski dogradonačelnik Petar Baranović svečano je u subotu u Gradskoj vijećnici otvorio Susret gradova prijatelja koji je u Šibeniku okupio sedamdesetoro mladih i 30-ak članova izaslanstva talijanskog grada Bassana del Grappa, francuskog Voirona i njemačkog Herforda.

Sudionike ovog tradicionalnog prijateljskog susreta koji će potrajati do 10. srpnja,  Baranović je pozdravio u ime šibenskog gradonačelnika dr. Ante Županovića, koji je zbog zdravstvenih razloga bio spriječen uputiti riječi dobrodošlice.

NEMA KRIZE MEĐU PRIJATELJIMA

– Ako Europsku uniju, koje su dio vaše zemlje, a uskoro će to biti i Hrvatska, trese gospodarska kriza, ne trese je kriza prijateljstva. Tome su najbolji pokazatelj ovi naši susreti koji traju desetljećima i na kojima njegujemo druženja i razmjenu iskustava – rekao je, među inim, dogradonačelnik Šibenika

Petar Baranović podsjetio je kako je Šibenik najstariji hrvatski grad na jadranskoj obali s bogatom kulturnom baštinom i brojnim prirodnim bogatstvima, poput dva nacionalna parka.

Na riječima dobrodošlice i gostoprimstvu koje im je pružio Krešimirov grad zahvalili su se gradonačelnik Voirona Roland Revil, gradonačelnik Bassana del Grappa Stefano Cimatti te predstavnik okruga Herford Ralf Heemeier.

RADIONICA O EUROPSKOJ UNIJI

U sklopu ovog susreta, u Osnovnoj školi ‘Faust Vrančić’ započela je radionica za mlade i odrasle pod radnim nazivom ‘Značaj i važnost članstva u EU’ tijekom koje će prijatelji iz Francuske, Njemačke i Italije prenijeti svoja iskustva na ovu temu. Inače, za mlade su predviđene radionice na temu ‘Mogućnost studiranja i usavršavanja u EU’ i ‘Mogućnost zapošljavanja mladih ljudi u EU’. Za odrasle, pak, održat će se tri radionice pod zajedničkim nazivom ‘Ujedinjeni u različitosti’, a s ciljem predstavljanja nematerijalne kulturne baštine svakog grada, regije i države. Ova radionica obrađivat će temu tradicijske glazbe, autohtonih tradicijskih jela, a u trećoj će se predstaviti nošnje i običaji sudionika ovog prijateljskog susreta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.