Otvorena izložba fotografija u čast Milivoja Zenića

Obilježavanju prve godišnjice smrti šibenskog velikana Milivoja Zenića, 20. studenog, pridružio se i fotoklub Šibenik, odnosno jedan njihov član – Željko Krnčević. Želeći odati počast preminulom dugogodišnjem ravnatelju Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’, Krnčević je u caffe baru Domald pripremi izložbu fotografija simbolično nazvanu ‘Kalama, skalama i butama – u sjećanje na Milivoja’.

 POZIV SUSJEDNIM GRADOVIMA

Ideja o izložbi fotografija posvećna prerano preminulom Milivoju rodila se još ovog ljeta, otkrio je njen autor, a glavna misao vodilja bila je da to bude nešto skromno, nešto što Milivoju ne bi smetalo.

– I onda smo krenuli s ovom izložbom koja nosi naziv po njegovoj monumentalnoj knjizi. Ovo bi trebala biti prva izložba, a narednih godina nastojali bismo da izložba postane tradicionalna i da se otvara baš na ovaj datum – priznao je Krnčević. Njegova je želja da se s vremenom članovima fotokluba Šibenik pridruže i ostali fotografi.

– Volio bih da tu budu i fotografi iz drugih gradova tako da im damo naše skale, kale i bute da ih fotografiraju, a u čast našeg Milivoja – rekao je dugogodišnji zaljubljenik u fotografiju.

 VIRTUALNA BUDUĆNOST

Nadanja su da će ideja o spomenutoj izložbi zaživjeti već od iduće godine, a bude li sve išlo kako treba, iste bi se fotografije mogle  naći i u virtualnom izložbenom prostoru.

-Nadam se da će biti tako kad zaživi internetska stranica fotokluba Šibenik, da će se vrtiti tamo. Važno je da se krene – napomenu je Krnčević na izložbi u spomen mu na prijatelja i suradnika kojemu su počast došli odati brojni sugrađani

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.