Otvorenje Festivala djeteta u znaku najveće poetese – Vesne Parun

Paralelno s ukrašavanjem grada festivalskim bojama, jutros je u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku predstavljena ‘ekipa’ koja stoji iza predstave ‘Mačak Džingiskan i Miki Trasi’ koja će otvoriti ovogodišnji 52. po redu Međunarodni dječji festival. Predstava nastala prema djelu najveće hrvatske poetese Vesne Parun, uz songove Ladislava Tulača, a u režiji Ivana Lea Leme bit će premijerno prikazana već ove subote, 23. lipnja, na Ljetnoj pozornici.

GUSTE, NABIJENE SCENE U 56 MINUTA

– Mukotrpnim i teškim radom došlo se do izvanrednih rezultata – kazala je ravnateljica HNK Šibenik, Nera Gojanović – Kljajić, u nadi da će ista predstava izazvati oduševljenje ne samo festivalske publike, već i publike diljem Hrvatske jednom kad predstava krene na gostovanja. Postavljanje kultne predstave na kazališne daske za redatelja Ivana Leu Lemu bio je težak, slojevit projekt koji je na jednom mjestu u isto vrijeme trebao okupiti veliki broj glumačkih imena s različitih krajeva Lijepe Naše.

– Samo srce naše predstave je Vesna Parun koja je vezana za ovo podneblje, rođena na Zlarinu, koja je satkala taj mediteranski štih na koju se predivno nadovezuje rad Ladislava Tulača – priznao je Lemo.’Mačak Džingiskan i Miki Trasi’ domaća je produkcija koja je nakon dugo vremena ponovno angažirala i veliki broj Šibenčana, pa je tu festivalski zbor od trideset šibenskih mališana, Combo orkestar Šibenske narodne glazbe, a u samoj predstavi uloge tumače i domaći glumci Mate Gulin i Orijana Kunčić, te mlada Ana Acalin.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.