U Tisnom do kraja ljeta očekujemo 17.000 posjetitelja

Foto: Tim Ertl

Dvije godine na novoj lokaciji su iza vas. Jeste ste zadovoljni kako ste primljeni u Tisnom? Stječe se dojam da su vas tu svi objeručke prihvatili? 

Nick: Jako nam se sviđa ovdje i hvala svima što su nas tako srdačno primili. Lokacija je odlična, geografski položaj nam savršeno odgovara jer smo u blizini većih gradova, a ujedno naši brodovi mogu ploviti do Kornatih. Ljudi su ljubazni i imamo jako dobru suradnju s cijelom zajednicom. Pokušavamo sve uključiti u naš projekt koji ima koristi za razvoj turizma i cijele regije i mislim da je uzajamno poštovanje dovelo do toga da imamo odličnu drugu sezonu u Tisnom.

Kakve su povratne informacije posjetitelja Garden Festivala? Vas neću ni pitati o Hrvatskoj jer pretpostavljam da znam odgovor koji ću dobiti ali kako vaši sunarodnjaci gledaju na ovaj ljetni provod na našoj obali? Sviđa li se njima boravak u Tisnom i u Hrvatskoj?

Nick: Pokušavamo posjetiteljima omogućiti odmor utopljen u suncu, dobroj glazbi te ugodnom i prijateljskom okruženju. Odaziv je odličan, TheGarden festival je ugostio oko 3000 posjetitelja, a u cijeloj sezoni očekujemo oko 17 000 posjetitelja. Mislim da brojevi govore za sebe, imamo i stalne posjetitelje koji godinama prate festival i drago nam je da su nas, ali i Hrvatsku, prepoznali kao idealnu lokaciju za ljetni odmor. Mislim da shvaćaju da je ovo mjesto koje se treba posjetiti i kad festivali nisu u tijeku. Uživaju u hrani, suncu i ugođaju i upijaju energiju prije nego se vrate kući.

DOM GARDENA

Hrvatska je od nedavno u EU. Iz vaše perspektive, kao organizatora jednog festivala,koliko ćemo svi skupa profitirati tom činjenicom?

Nick: Vjerujem daće, kada se tržište otvori i svi zakoni prilagode, mnogi promotori prepoznati Hrvatsku kao odličnu zemlju za rad i to će donijeti više koristi zajednici.

Prema prošlogodišnjim informacijama sa općinom Tisno imate ugovor na dvije godine. Planirate li nastavak suradnje?

Nick: Tisno je dom Garden festivala. Iako je lokacija u Petrčanima bila naš duhovni dom gdje je sve počelo, mislimo da je Tisno savršena lokacija i nadamo se da ćemo ovdje dugo živjeti.

Koliko izvođača ste nam ove godine doveli i kolika je zastupljenost domaćih DJ-jeva?

Nick: Ove godine imamo gotovo 200 međunarodnih izvođača koji nastupajuna pozornicama, brodovima i u klubu Barbarella. Na lineupu kombiniramo velika imena i izvođače koji su pomalo ispod radara i to je recept koji funkcionira. Također, imamo hrvatske izvođače jer želja nam je podržati lokalnu scenu. Nastupom pod okriljem Garden festivala želimo im pomoći s umrežavanjem i pomoći da budu vidljivi lokalno, ali i na međunarodnoj sceni. Ovako mogu promovirati glazbu pred ostalim izvođačima koji će možda jednom njihovu glazbu puštati u svojim setovima i tako sve kreće.

NOVI ISTOČNI STAGE

Osim već poznatih lokacija na kojima su ljubitelji elektronske glazbe mogli uživati te vrlo atraktivnog broda, jeste li svojim posjetiteljima pripremili još kakav dodatni sadržaj?

Ove godine imamo još jedan party na brodovima koji smo uveli za vikend, gastro ponuda na lokaciji je odlična, izvođači su i popularniji, ali i manje poznata imena, pozornice rade od podneva, a dodali smo i novi, East stage, a i dio festivala se odvija i u klubu Barbarella. Kada se sve uzme u obzir ponuda na festivalu je velika čime dokazujemo da je Garden odlično mjesto za odmor.

FOTO: Tim Ertl

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.