Ovog četvrtka ne propustite koncert etno, world music benda ‘Kries’

Koncertna sezona na ljetnoj pozornici u Docu, u Šibeniku se zahuktava. Nakon SoulFingersa, Stampeda, Kuzme i Shaka Zulu, te prošlotjednih Tetkinih radosti, stigao je red i na odličan etno, world music bend Kries koji nikad prije nije održao koncert u Šibeniku.

Kries će održati koncert na ljetnoj pozornici u Docu, ovog četvrtka, 24. srpnja, s početkom u 23 sata, a ulaz je slobodan.

Prije nekoliko dana svirali smo na Ethnoambienti Salona, u Solini, tu smo odsvirali četiri nove pjesme, dakle nakon Solina, idući koji će čuti nove stvari jest šibenska publika. Radi se o novom materijalu koji će se naći na novom albumu, a koji bi se trebao početi snimati ove jeseni. Da ovo nam je prvi put ikad da ćemo svirati u Šibeniku. Ni sam ne mogu vjerovati da je tako i zaista se radujem tomu. Drago nam je da ćemo doći u Šibenik.Gdje god da dođemo, od Varaždina pa nadalje, svi misle da je njihova publika tvrda, svi nam to kažu, ali mi na to odgovorimo – No, dobro. Nitko neće ostati imun na Kries – poručio je član benda Erol Zejnović.

Kries je world music/ethno bend koji iza sebe ima dva albuma, ‘Ivo i Mara’ i ‘Kocijani’. O njihovoj kvaliteti najbolje govori to što su za ‘Kocijane’ u britanskom Guardianu dobili najviše pohvale te je, između ostalog, rečeno kako bi frontmen Mojmir Novaković trebao biti iduća velika europska zvijezda.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.