Paravinja zatražio izuzeće šibenskog suda, suđenje ponovno prekinuto

Danas je na Županijskom sudu u Šibeniku započelo ponovljeno suđenje Draganu Paravinji za pokušaj silovanja i ubojstvo Antonije Bilić iz Krički kod Drniša. No i prije nego što je počelo, suđenje je prekinuto. Naime, Paravinja je zatražio izuzeće šibenskog suda, zbog čega je prekinuta glavna rasprava, kazao je novinarima odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić. Kada će se suđenje nastaviti ovisit će o odluci Vrhovnog suda koji će raspravljati o ovom Paravinjinom zahtjevu.

Kažimo kako je odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić danas još jednom ponovio svoj stav kako do ponovoljenog suđenja nije ni trebalo doći. Podsjetimo, Vrhovni sud u žalbenom postupku ukinuo je kojom je Paravinja osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Vrhovni sud je smatrao kako u sudskom postupku nije dokazano da je Paravinja maloljetnu Antoniju Bilić pokušao silovati, pa onda ubio, budući da je jedini dokaz za to Paravinjin iskaz policiji u Republici Srpskoj, gdje je uhićen nakon kratkog bijega.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.