Pauk direktoru TEF-a: Utvrdite koncentraciju PAH-ova u preostalom otpadu

Šibensko-kninski župan Goran Pauk priopćenjem je reagirao na jučerašnju konferenciju za novinare na kojoj je direktor TEF-a Krešimir Šakić, sa šibenskim gradonačelnikom Antom Županovićem, konstatirao kako na TEF-u više nema opasnog otpada. Dvojac se, podsjetimo, pozvao na analizu koju je napravio Bioinstitut iz Čakovca u kojoj stoji kako je oko 6 tisuća m3 sumnjivog otpada na TEF-u ipak okarakterizirano neopasnim otpadom te će se isti zbrinuti na odlagalište Bikarac.

-Obzirom na karakteristike otpada na prostoru bivše tvornice TEF-a osim osnovne karakterizacije otpada svakako je bilo nužno provesti i ispitivanja policikličkih aromatski ugljikovodika (PAH-ova), ukupnih ugljikovodika, mineralnih ulja i fenola, te utvrditi da li njihov sadržaj prekoračuje granične vrijednosti za neopasan otpad – napominju iz Županije te dodaju kako javnosti jučer nisu predočeni rezultati ispitivanja PAH-ova, ukupnih ugljikovodika, mineralnih ulja i fenola za navedeni otpad, čime je, smatraju, ostavljen prostor za razmišljanje da navedena ispitivanja nisu niti provedena.

Zbog toga je Šibensko-kninska županija zatražila od tvrtke TEF rezultate ispitivanja PAH-ova, ukupnih ugljikovodika, mineralnih ulja i fenola za preostali otpad.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.