PESIMISTIČNI ŠIBENIK: Čak 73 posto građana smatra da nam predstoji dublja recesija

Ilustracija/Arhiva

Depresivna jesen je pred Šibenikom. Ako je suditi prema rezultatima ankete Šibenskog portala, većina građana smatra kako se do kraja godine nećemo izvući iz recesije, štoviše, tonut ćemo u dublju krizu.

Od ukupno 315 čitatelja koji su pristupili anketi na našem portalu, njih 73 posto smatra da nam jesen neće donijeti ništa dobro. Živjet ćemo bolje, ustvrdilo je tek osam posto Šibenčana, odnosno njih 24, dok 19 posto ispitanika drži da se situacija neće drastično mijenjati na bolje ili na gore već nam biti isto kao dosada.

Brojkama ankete Šibenskog portala pridodajmo statistiku Zavoda za zapošljavanje koja kaže kako je u rujnu u županiji zabilježena vojska od sedam tisuća nezaposlenih ili 5,2 posto više nego lani. Prema podacima Gospodarske komore, s druge strane, prosječna plaća u županiji iznosila je 3.944 kune što je za, neznatnih, 0.33 posto više nego lani.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.