Petak 13. :Festival Ekran Ulice: Šibenske ulice kao umjetnička galerija

Cjelodnevnim crtanjem grafita na Tehnološkoj cesti u petak 13. lipnja počinje prvo izdanje uličnog festivala ‘Ekran Ulice’, koji će se tri dana odvijati na tri lokacije, na već spomenutoj Tehnološkoj cesti, kod Caffe bara Domald u Docu, te ispred Azimuta.

ekran-ulice

– Cilj projekta je da pronađemo i oslikamo zanimljive lokacije u gradu, zbog čega smo pozvali priznate ulične umjetnike i grafitere iz Šibenika, Zagreba, Splita i Rijeke. Radi se o uličnim slikama motiva grada Šibenika, mora, koji će ostati dugi niz godina na tim lokacijama, i koje će grad pretvoriti u jednu veliku umjetničku galeriju na otvorenom- kažu organizatorice festivala Maja Šintić i Milena Grudić iz Šibenske udruge mladih Š.U.M..

Uz oslikavanje zidova, u okviru festivala održat će se i popularni Sajmić, na kojem će ovaj put izlagati i članovi Udruge ‘Kamenčići’. što se zabavnog dijela festivala tiče, u petak će ispred Azimuta nastupiti Side Project, a u subotu 14. lipnja Bass Matters te Mayalles.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.