PETICIJA OTOČANA VLADI RH: Svrstajte nas u nerazvijena područja da možemo povlačiti sredstva iz EU

Udruga za razvitak hrvatskih otoka, Otočni sabor, pokrenut će potpisivanje peticije kojom od Vlade RH traži da se u Nacrt Zakona o regionalnom razvoju unese odluka da su hrvatski otoci, prema stupnju razvijenosti, nerazvijena područja. Naime, prema odluci Vlade RH od 1. siječnja 2014. godine, otoci su svrstani u kategoriju razvijenih područja čija je vrijednost indeksa od 75 do manje od 125 prosjeka Republike Hrvatske, što je u suprotnosti s realnim stanjem, poručuju iz Otočnog sabora.

-Ukoliko se otoke, poput Žirja, Kaprija i Zlarina svrsta u kategoriju razvijenih područja nećemo za projekte moći povlačiti sredstva iz europskih fondova – tvrdi predsjednik šibenske podružnice Otočnog sabora Goran Grguričin.

U obrazloženju pokretanja peticije, pojašnjavaju kako su otoci prema Zakonu o otocima posebna kategorija te bi ih se u buduće tako trebalo tretirati .

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.