Petković: Vjerujem kako će se Imotski ‘spotaknuti’ u Konavlima jer tamošnji uvjeti za igru nisu baš normalni

Još su dva kola ostala do kraja 3.HNL jug, dvije utakmice nade da Šibenik može preskočiti Imotski i na koncu izboriti ulazak u viši rang. Prvi preduvjet za to je da narančasti upišu svih šest bodova, a drugi da Imoćani prospu koji bod.

Puno toga moglo bi biti jasnije nakon sutrašnjeg kola u kojem Šibenčani gostuju kod Jadrana iz Kaštel Sućurca, a Imotski kod Konavljanina, kojem je svaki bod važan za ostanak u ligi. Zato na Šubićevcu gaje nadu kako bi njihovi najveći konkurenti u Konavlima mogli ostaviti koji bod.

– Duboko vjerujem kako bi Imotski mogao sutra kiksati. Naime, u Konavlima je jako teško igrati, u što smo se uvjerili i sami (završilo 1:1). Uvjeti za igru nisu, blago rečeno, normalni. Malo je na tom terenu čiste igre, kad lopta ode u aut nema skupljača lopti koji bi je vratili u igri, nema kontinuiteta da možeš razviti neku normalnu igru, i tu vidim mogućnost da se Imoćani ‘sapletu’. Naravno, nisam pobornik takvih nenogometnih uvjeta, već samo konstatiram realno stanje – kaže pomoćni trener narančastih Mile Petković, dodajući kako njegovi igrači ne smiju razmišljati što se događa na jugu Hrvatske.

– Moramo biti koncentrirani na svoju utakmicu, odigrati punim angažmanom jer stav ‘lako ćemo’ može nam se obiti u glavu. Dakle, na nama je da odradimo naš dio posla, a u Konavlima što bude – istaknuo je Petković koji još uvijek nije odlučio u kojem će sastavu sutra istrčati Šibenik.

– To će prije svega ovisiti u kakvom je stanju travnjak u Kaštel Sućurcu, hoće li dopustiti pas igru ili ćemo zahtijevati preskakanje igre – objasnio je.

Osim Batura koji je praktički već igrač Istre, te ozljeđenog Marine, Petković će na raspolaganju imati sve igrače.

Kažimo kako obje sutrašnje utakmice, i ona u Kaštel Sućurcu i ona u Konavlima, počinju u 17 sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.