Pirovačkoj marini izdana lokacijska dozvola

Upravni odjel za prostorno uređenje i građenje Šibensko-kninske županije izdao je lokacijsku dozvolu za projekt izgradnje luke nautičkog turizma  u Pirovcu, u akvatoriju ispred bivše robne kuće u središtu mjesta.

Nakon izdavanja ovog ključnog dokumenta, sada pak, slijedi natječaj za  koncesionara, odnosno investitora, koji će raspisati Županija šibensko-kninska s obzirom da je ‘pirovačka marina’ luka nautičkog turizma od županijskog značaja – kaže Ante Šparica, načelnik Općine Pirovac

VRIJEDNOST IZGRADNJE 9,5 MILIJUNA EURA

Inače, prema projektu, vrijednost izgradnje ‘pirovačke marine’ iznosi 9,5 milijuna eura. Ova luka nautičkog turizma sadržavat će 200 vezova i bit će otvorenog tipa bez zaštitnih ograda, sa sadržajima koje propisuje pravilnik o kategorizaciji za marine s tri sidra. Prostirat će se na morskom prostoru od 41 tisuće četvornim metara i kopnenome od 11600 kvadrata.

Za podsjetnik je da je oš 2006. godine Općina Pirovac krenula s pripremama projekta izgradnje svoje marine. Za realizaciju tog projekta doneseni su novi prostorni plan i novi urbanistički plan uređenje mjesta.

– U proteklih gotovo sedam godina bili smo primorani čak 68 raznovrsnih suglasnosti, dozvola i rješenja, a to je koštalo i poprilično novca iz općinskog proračuna. Sada je lokacijska dozvola napokon dobivena i što se tiće Općine Pirovac posao je odrađen – dodao je Ante Šparica.

Po riječima pirovačkog načelnika, do sada je za ovu luku nautičkog turizma zanimanje pokazalo na desetke potencijalnih ulagača koji se planiraju javiti na koncesijski natječaj kad ga raspiše Županija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.