Pitka voda nakon zamućenja Miljacke i Čikole stiže iz Pakoštana i Trogira

Vatrogasne cisterne pitku vodu na punktove diljem Šibenika i županije od 12.39 sati više ne pune iz izvorišta Miljacke i Čikole. Naime, nakon što je primijećeno kako su se i ta dva izvorišta, uslijed velikih oborina, zamutila, po pitku vodu vatrogasci odlaze u Pakoštane i Trogir.

-Južni dio županije, Primošten i Rogoznica, opskrbljuju se pitkom vodom koja se puni iz Trogira, a ostatak stiže iz Pakoštana. Sve su cisterne pune, do večeras će se popuniti sve zalihe tako da će voda građanima na svim punktovima biti dostupna i tijekom sutrašnjeg dana – kazao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Analize uzoraka vode poslane jučer u Zagreb na ispitivanje u Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Zavod za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ trebale bi stići sutra tijekom dana, a prve informacije o tome što je uzrokovalo po prvi put u povijesti da voda iz šibenskog vodovoda nije adekvatna niti za tuširanje znat će se tek iza podneva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.