‘Plavim safirom’ Babalubam će zapaliti ljetne zabave

Babalubam u posljednje je vrijeme jedno od najpoznatijih imena kada je riječ o glazbom začinjenim dobrim feštama. Riječ je o sastavu koji je startao kao klapa, no s vremenom se preoblikovao u bend koji je rado viđen po feštama i zabavama. O planovima benda razgovarali smo s Frankom Romanom, a u nastavku pročitajte što nam je otkrio.

Da odmah na početku razjasnimo. Jeste li vi klapa ili bend?

Klapa smo bili u počecima, međutim krenuli smo u smjeru benda i zabavne glazbe. To nam je cilj, mada uvijek rado izvodimo klapske pjesme. Svi čanovi benda znaju svirati instrumente, tako da smo pokriveni sa svime.

Na početku ćemo iznijeti ekskluzivu koju si, kako čujem, čuvao za Šibenski tjednik. O čemu se radi?

Bend Babalubam pojačat će se ženskim vokalom, odnosno kad Babalubam bude nastupao u formi benda, tada će uvijek s nama biti i pjevačica. Za razliku od klapskih izvođenja, kada Babalubam predstavljaju muški članovi. Ne bi htio još najaviti njeno ime, ali ono je svakako zanimljivo.

LJETNE NOVOSTI

Kada možemo očekivati prvi  nastup s novom pjevačicom?

Već ovog ljeta ćemo prvi put zajedno nastupiti.

Koje kriterije mora zadovoljavati pjevačica da bi bila članica benda Babalubam?

Glas je prvi kriterij, ali ne i jedini. Mora biti prilagodljiva, tolerantna, strpljiva, prijatelj, zapravo, kompletna osoba s kojom se može i družiti.

Mora li pjevačica Babalubama imati karizmu?

Karizma je svakako dobrodošla. Mi bi smo voljeli da se prepoznajemo i po njoj. Možda će ona upravo biti ta karika po kojoj ćemo biti drugačiji i prepoznatljivi.

Plavuša ili crnka, koja ima prednost kao frontmen benda?

Uvijek se može ‘piturati’… Od sezone do sezone.

‘Plavi safir’ naziv je Bajagine pjesme. Kakve veze Babalubam ima s njom?

Bajagina pjesma od sada se može čuti u Babalubamovoj obradi. Dva mjeseca smo držali prvo mjesto na top ljestvicama. Zapravo, mi svake sezone pripremimo nešto novo. Zimi stvaramo, a ljeti izvodimo.

Razmišlja li Babalubam u smjeru autorskih pjesama?

Želja nam je napraviti autorsku pjesmu. Nudilo nam je dosta tekstopisaca svoje uratke, međutim mi se ne vidimo u stilu koji nam se nudi. Dalmatinski pop nam najviše ‘leži’. Neno Belan, Hari Rončević prpadnici su smjera kojim bismo i mi krenuli. Dosad ništa nam se ponuđeno nije svidjelo.

Povezali ste se Slavenom Bolančom, poznatim kroz djelovanje u klapi Kampanel?

Suradnja sa Slavenom omogućila nam je obradu Bajagine pjesme ‘Plavi safir’. Htjeli smo nešto drugčije. Inače, tu pjesmu rado izvodimo, a i publika je voli. Slaven je radio aranžman.

SPECIJALIZIRALI PIREVE

Kako je došlo do ideje za obradu upravo te pjesme?

Nema je često na radio postajama, pa je to svojevrstan izazov. Također, to je, kako sam već kazao, pjesma koja je prihvaćena od strane publike i često je izvodimo. A i nama je ‘legla’ obrada. Plavi safir’ je pjesma čijim ćemo stilom, odnosno smjerom krenuti dalje.

Gdje vas se ovog ljeta može poslušati?

Cijelog ljeta imamo gomilu dogovorenih gaža. Angažirani smo u hotelskom resortu Solaris, a svaki vikend imamo dogovorene nastupe. Pozivi izvan Šibenika nam također nisu strani.

U posljednje vrijeme naglasak stavljate na vjenčanja i na tom ste se području pokazali?

Za vjenčanja smo, pak, spremni. Kako smo poznati i po raznovrsnoj garderobi prilagođenoj od nastupa do nastupa, tako smo se i specijalizirali za svirku na vjenčanjima. Nakon jedne provedene zabave uz Babalubam, vrata nam se svugdje otvaraju!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.