Počeo štrajk liječnika i medicinskih tehničara: Odličan odaziv štrajkaša u bolnicama u Šibeniku i Kninu

Najavljeni štrajk liječnika i medicinskih tehničara započeo je i u Općoj bolnici Šibenik i kninskoj Općoj bolnici Hrvatski ponos.

–   Odaziv je odličan, ne mogu još govoriti o postotcima, ali velika većina zaposlenika je u štrajku. Naravno, za pacijente nema nikakve panike, djeca, trudnice, onkološki slučajevi, svi oni u okviru zakonskih 20 posto liječnika koji moraju raditi, rade i danas. Odgođeni su samo slučajevi koji nisu hitni. Inače, već se vrše i određeni pritisci na štrajkaše, popisuju se ljudi, doduše bez imena i prezimena, plaše ih da im se neće platiti vrijeme provedeno u štrajku i slični postupci- kaže dr. Damir Milaković, povjerenik šibenske podružnice Hrvatskog liječničkog sindikata.

Slična situacija sa štrajkom je i u Kninu, odaziv je također visok.

–   Odaziv na štrajk zasad je oko 70 posto, a bit će i viši. Problem naše ustanove je što većina zaposlenika putuje iz Splita, Šibenika i drugih mjesta na posao u Knin, a i ambulanta radi tek popodne, pa će me tek tada moći znati točniji postotak. Pritisaka na štrajkaše ima, ali zasad samo na razini verbalnih prijetnji, ni opće ozračje nije baš najugodnije- kaže dr. Pavao Krtalić, povjerenik kninske podružnice Hrvatskog liječničkog sindikata.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.