Počinje nova školska godina

Nakon gotovo tri mjeseca odmora, pola milijuna učenika danas će sjesti u klupe u osnovnim i srednjim školama. Od toga je, što nas najviše zanima, 41.000 prvašića i, što ohrabruje, to je nešto veći broj najmlađih školaraca nego lani.

Drugoga ponedjeljka u rujnu nova školska godina počet će i za gotovo 45.000 učenika prvih razreda srednjih škola. Neki će sjesti u stare, neki u obnovljene razrede, neki s rabljenim, neki s novim udžbenicima, a oni čiji su roditelji najsretniji – i s besplatnima.

I učenici u Posavini, koja je bila poplavljena, krenut će u sve škole.

Za početak školske godine za djecu, roditelje i vozače prenosimo i upozorenja Hrvatskog autokluba:

Roditelji: prvih dana pratite djecu u školu i putem ih upozorite na opasna mjesta. Djeca uče od vas, ne zaboravite da vlastitim primjerom utječete na kasnije samostalno dječje ponašanje u prometu.

Vozači: brzina kretanja vozila u zoni škola uvijek je ograničena na 40 km/h. Zaustavite se ispred pješačkog prijelaza i dajte djeci znak rukom da sigurno pređu cestu.

Djeca: Hodajte pločnikom ili lijevom stranom kolnika, ako ste u grupi, hodajte u koloni – jedan iza drugoga. Cestu prelazite samo preko pješačkog prijelaza i na zeleno svjetlo za pješake, ali pričekajte da se vozila zaustave.

IZVOR: HRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.