Počinje rekonstrukcija čvora Meterize

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Oleg Butković u ponedjeljak, 29. kolovoza, nazočiti će potpisivanju Sporazuma o realizaciji Projekta rekonstrukcije raskrižja državnih cesta D33 i D8 sa lokalnom cestom L65058 u Šibeniku – čvor Meterize.

Sporazum će ispred nositelja Projekta te ujedno naručitelja radova, Hrvatskih cesta d.o.o. potpisati direktor društva, Josip Škorić dok će ispred izvođača radova, tvrtke Sarađen d.o.o. Sporazum potpisati direktor, Marko Sarađen.

Projekt rekonstrukcije čvora Meterize vrijedan je ukupno 13.301.008,04 kn (bez PDV-a), a izvođač radova će temeljem potpisanog Sporazuma imati obavezu dovršiti sve infrastrukturne zahvate u okviru Projekta, u roku 12 mjeseci od dana uvođenja u posao, dok su uslugu stručnoga nadzora radova u iznosu od 789.620,00 kn Hrvatske ceste d.o.o. ugovorile s tvrtkom Investinženjering d.d. iz Zagreba.

Križanje na Metrizama jedna je od ‘crnih točaka’ šibenskog prometa, a rekonstrukcijom će postatri sigurnije i protočnije. Između ostaloga bit će izgrađen još jedan nadvožnjak preko Jadranske magistrale i dva kružna toka.

meterize-cvor1

Na trasi izvođenja radova Hrvatske ceste d.o.o. u surdanji sa Gradom Šibenikom prethodno su riješile sve imovinsko – pravne odnose, čime su u potpunosti osigurani uvjeti za realizaciju ovoga Projekta.

subicevac-meterize krizanje

Podsjetimo, za rekonstrukciju čvora Meterize lani je bio raspisan prvi natječaj, a na odluku iz siječnja 2016. da izvođač budu ‘Ceste Split’ žalio se ‘Sarađen’ čija je ponuda bila jeftinija za tri milijuna kuna. Žalba ‘Sarađena’ je prihvaćena sredinom travnja ove godine i nakon toga je natječaj poništen, a u svibnju raspisan novi.

Ministar Butković najavio je u ožujku ove godine tijekom svog posjeta Šibeniku kako će radovi na uređenju čvora Meterize početi već nakon turističke sezone što će današnjim potpisivanjem ugovora s izvođačem biti i potvrđeno.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.