Podnesena žalba na oslobađajuću presudu Pašku Petrini zbog izazivanja kobnog požara na Kornatu

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je podnijelo tamošnjem Županijskom sudu žalbu protiv presude Općinskog suda u Šibeniku, kojom je 25-godišnji Paško Petrina oslobođen od optužbe da je 30. kolovoza 2007. na otoku Kornatu počinio teško djelo protiv opće sigurnost iz nehaja. Žalba je podnijeta, ističu u Općinskog državnog odvjetništvu, zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Podsjećamo da je Pašku Petrini optužnicom  stavljeno na teret da je 30. kolovoza 2007. između 11.00 i 11.30 sati na otoku Kornatu, uvali Vrulje, kao zaposlenik Javne ustanove Nacionalni park Kornati, a nakon što je pored objekta popušio cigaretu, neugašeni opušak odbacio u suhu travu i raslinje u neposrednog blizini objekta, iako je bio svjestan da zbog suhoće trave i raslinja, visokih temperatura i dugotrajne suše, te jakog južnog vjetra može doći do požara i ugrožavanja imovine i ljudi. Uslijedio je požar koji se nošen jakim južnim vjetrom unatoč pokušaju gašenja proširio u pravcu sjevezorapadnog dijela otoka, ugrozio kuće i stanovnike u uvalama Vrulje, Strižnja, te okružio skupinu od trinaest pripadnika JVP Šibenik, DVD Vodice, Tisno i Zablaće koji se radi gašenja iskrcali na područje iznad uvale Šipnate, što je za posljedicu imalo smrtno stradavanje dvanaestorice vatrogasaca.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.