Poginuo 27-godišnjak iz Promine zbog propusta građevinara

Teška prometna nesreća dogodila se noćas, 7. studenog oko 1.10 sati u Kninu u Resičinoj ulici u kojoj je život izgubio 27-godišnji vozač iz Promine. Maloljetni putnik u njegovu automobilu lakše je ozlijeđen te je zadržan na liječenju u kninskoj bolnici.

Do nesreće je došlo kada je nesretni 27-godišnjak upravljajući automobilom Golf upao u iskopanu rupu po cijeloj širini kolnika koja nije bila obilježena prometnom signalizacijom.

NISU POSTAVILI TABLU S UPOZORENJEM

Upozorenje na radove koji su u tijeku propustio je obilježiti izvođač istih, no u policiji nam nisu znali kazati tko je radove vršio budući da je utvrđivanje daljnjih okolnosti tragedije u tijeku.

Kako doznajemo od privremene pročelnice kninskog Odjela za komunalnu djelatnost Josipe Leontić, investitor radova su Hrvatske vode, a riječ je o projektu rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže koja se financira kroz IPA pretpristupni fond Europske unije.

INVESTITOR RADOVA HRVATSKE VODE

– Investitor radova su Hrvatske vode, no, iskreno ne mogu vam reći je li prometna signalizacija bila postavljena ili ne – kazala nam je kninska pročelnica.

Izvođač radova je splitska tvrtka Cestar, doznaje portal Huknet.

Nevjerojatno je da se ovakav propust dogodio te da nitko od nadležnih nije primjetio da ogromna rupa na cesti stoji bez upozorenja za vozače.

Po nalogu zamjenika Županijskog državnog odvjetnika tijelo preminulog vozača prevezeno je u Opću bolnicu Knin radi obdukcije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.