Policija educira studente i savjetnike Zavoda za zapošljavanje o prevenciji trgovine ljudima

Povodom obilježavanja Europskog dana borbe protiv trgovanja ljudima, koji se 18. listopada 2014. po osmi put obilježava u Europskoj uniji, Policijska uprava šibensko-kninska provest će niz preventivnih aktivnosti s ciljem obavještavanja javnosti o riziku te informiranja i educiranja građana o problemu trgovanja ljudima.

U sklopu tih aktivnosti danas u 10 sati na Veleučilištu u Šibeniku će biti provedeno informiranje mladih o problemu trgovanja ljudima, kojom prilikom će se studenti, kroz popunjavanje informativno edukativnog upitnika o njihovim saznanjima o ovom problemu i kroz podjelu prigodnih letaka, educirati, senzibilizirati i uputiti na ozbiljnost ovog oblika kriminaliteta, čije su oni najčešće potencijalne žrtve.

Osim tog, jučer, 16. listopada u Područnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Šibeniku, policijski službenici za prevenciju i organizirani kriminalitet educirali su stručne savjetnike o prepoznavanju situacija trgovanja ljudima, načinima prevencije i zaštite potencijalnih žrtava, posebno žena i djece.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.