Policija reagirala na Thompsonove navode: ‘Nismo mu dopustili da vozi motor bez kacige’

Povodom napisa više medija u kojima se prenosi izjava Marka Perkovića Thompsona da je postojao dogovor, odnosno odobrenje načelnika Policijske postaje Drniš da vozači motocikla na javnom okupljanju u Čavoglavama 5. kolovoza 2014. mogu voziti motocikle bez zaštitnih kaciga, priopćenjem je reagirala Policijska uprava šibensko-kninska.

Podsjetimo, policija je kaznila popularnog pjevača jer u Čavoglavama vozio motor bez kacige, na što je on reagirao navodeći kako je to učinio jer je imao dogovor s drniškim policajcima.

-Naime, između načelnika Policijske postaje Drniš i Marka Perkovića nije postojao spomenuti dogovor, jer nitko ne može odobriti kršenje zakona.  Prilikom osiguravanja javnog okupljanja u Čavoglavama osnovni zadatak policije prvenstveno je bio usmjeren na nesmetano i mirno odvijanje manifestacije. Policijski službenici koji su osiguravali skup neposrednim opažanjem uočili su prekršaje, ali je procjena bila kako bi kažnjavanje na mjestu događaja imalo negativan učinak na tijek događaja. Zbog toga će policija sukladno zakonskim mogućnostima tim prekršiteljima naknadno uručiti Obvezne prekršajne naloge. Napominjemo, kako je Policijska uprava šibensko-kninska zbog prekršaja na javnom okupljanju u Čavoglavama do sada izdala Obvezne prekršajne naloge za osam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – navodi u priopćenju šibenska policija dodajući kako i dalje utvrđuju identitet ostalih motorista koji su vozeći u defileu eventualno počinili prekršaje, te će i njima biti uručeni prekršajni nalozi.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.