Poljičak: Presudila je visoka politika…

Upravno vijeće Veleučilišta u Šibeniku nije prihvatilo prijedlog Stručnog vijeća te visokoškolske ustanove, te je odbilo imenovati Ivicu Poljička za novog dekana. Upravno vijeće vjerojatno je odluku donijelo pod utjecajem ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića koji je, navodno, jasno naznačio kako Poljička ne želi vidjeti na mjestu dekana, a to se vidi i iz činjenice kako su od pet članova protiv Poljičkovog imenovanja glasovala sve tri člana koje je u Stručno vijeće Veleučilišta delegiralo Ministarstvo.

Sam Poljičak drži kako je odluka Upravnog vijeća bila politički instruirana.

– Za dekana Veleučilišta u Šibeniku izabran sam voljom Stručnog vijeća, kojega čine svi zaposleni nastavnici i predstavnici studenata. Izabran sam demokratski, tajnim glasovanjem između četiri kandidata, pri čemu sam dobio 21 od 29 glasova, što je 72.41 posto. Nažalost, Upravno vijeće većinom glasova predstavnika ministarstva nije potvrdilo izbor Stručnog vijeća. Umjesto stručnosti, očito je presudila visoka politika – kazao nam je Poljičak.

Novi natječaj za dekana šibenskog Veleučilišta sutra će se naći na stranicama Narodnih novina. Hoće li se javiti i na taj natječaj, Poljičak nam nije želio decidirano odgovoriti. Kažimo kako se izbor dekana mora provesti najkasnije do 1. listopada, kada dekanu Marku Radačiću ističe mandat.

veleuciliste2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.