POTPISAN UGOVOR S APN-om: Kreće realizacija stanova POS-a u Šibeniku!

Predstavnici Grada Šibenika i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretnina danas su potpisali Predugovor za izgradnju ukupno 53 stana iz POS programa s tvrtkom Elanija d.o.o. čime su, gotovo deset godina od izgradnje posljednjih POS stanova, konačno opet stvoreni preduvjeti za rješavanje stambenog pitanja velikog broja šibenskih obitelji, izvijestili su iz Gradske uprave. 

USELJIVI U ROKU OD DVIJE GODINE

Prvi stanovi bit će useljivi u razdoblju od dvije godine, a cijena kvadrata procjenjuje se na oko tisuću eura. Početak radova na pristupnoj infrastrukturi očekuje se do kraja ove godine.

 -Ovo je velik dan za Šibenik jer će mnoge mlade obitelji Programom poticane stanogradnje riješiti osnovne egzistencijalne probleme, a ujedno je značajan i za zaštićene najmoprimce koje novi Zakon o najmu stanova više ne štiti – rekao je gradonačelnik Željko Burić.

-Ovo je početak jednog kvalitetnog projekta koji će biti rješenje za brojne obitelji na dobroj lokaciji. Sada se kreće samo sa 53 stana, a mogućnosti lokacije su preko 300 stanova – kazala je Marina Wallner, predstavnica Elanije d.o.o.

ugovor-pos1

NA ‘LISTI PRVENSTVA’ 113 ŠIBENSKIH OBITELJI

APN se danas potpisanim Predugovorom obvezuje isplatiti ponuditelju 799,79 kn/m2 neto korisne površine stanova, spremišta stanara i pripadajućih parkirnih mjesta. Izgradnja višestambenih građevina podrazumijeva izvođenje i dovršetak svih radova i usluga potrebnih za potpunu funkcionalnost. Pored šibenskih obitelji, kojih u ovom trenutku ima 113 na listi ‘reda prvenstva’, prema novim izmjenama zakona, šibenske POS stanove moći će kupiti i drugi stanovnici Hrvatske.

-Veliko je zadovoljstvo najaviti nastavak Programa POS-a u gradu Šibeniku. Predugovor je samo početni korak u realizaciji, a suradnja će se nastaviti sklapanjem Ugovora o kupoprodaji zemljišta i projektne dokumentacije i Ugovora o građenju.  U gradu Šibeniku, APN je po Programu POS-a izgradio dvije stambeno-poslovne građevine s ukupno 99 stanova – kazao je direktor APN-a Slavko Čukelj.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.