Pravaši u Šibensko-kninskoj županiji izlaze samostalno na izbore

Hrvatska stranka prava na lokalne izbore izaći će samostalno, poručio je danas u Šibeniku predsjednik pravaša Danijel Srb uoči Konvencije stranke za X. i IX. izbornu jedinicu.

– Planiramo izaći samostalno na izbore, no na županijskim je organizacijama mogućnost odabira. S HČSP-om smo već potpisali neke sporazume, s HDZ-om dosada razgovarali nismo, da li će doći do razgovora u nekim sredinama pokazat će vrijeme, ali zasad smo se orijentirali na pravaške opcije – kazao je Srb. Dodao je kako će svi kandidati HSP-a za lokalne izbore biti poznati do 1. prosinca.

KANDIDATI SE VEĆ ZNAJU

Tko će biti kandidat HSP-a za gradonačelnika Šibenika i šibensko-kninskog župana u stranci se već zna, međutim, u javnost s imenima zasada ne žele izlaziti. Predsjednik šibensko-kninskog HSP-a Ivica Zorica kazao je kako će pravaši u Šibensko-kninskoj županiji imati 18 lista, na izbore neće izaći u Biskupiji, Erveniku i Civljane općinama s većinskim srpskim stanovništvom te će na svim listama imati svoje kandidate za načelnike, gradonačelnike i župana.

– Na prošlim lokalnim izborima osvojili smo nešto više od šest tisuća glasova na županijskoj razini dok je naš kandidat za župana Gordan Baraka osvojio devet tisuća glasova. Očekujemo da se barem taj rezultat ponovi, a optimisti smo i vjerujemo da ćemo ostvariti i bolji rezultat – naglasio je Zorica.

O POREZU NA NEKRETNINE

Na današnjoj konferenciji za novinare HSP-ovci su se obrušili na prijedlog zakona ministra financija Slavka Linića poreza na nekretnine. Nazvali su ga ‘kamenom oko vrata’ te su zaključili kako će isti pogodovati strancima budući da će Hrvati biti prisiljeni prodavati svoju djedovinu te će postati ‘podstanari u vlastitoj zemlji’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.