Predložen stečaj ATP-a, država postaje većinski vlasnik

Nakon što je prošlog tjedna pokrenut prijedlog stečaja tvrtke Autotransport, izvjesno je kako će rješenje za posrnulog šibenskog autoprijevoznika biti stečaj s preustrojem. Na današnjem sastanku u Gradskoj upravi predstavnike radnika ATP-a dogradonačelnik Franko Vidović izvijestio je kako se otvara mogućnost da se ATP Šibenik kroz stečaj s preustrojem (stečajni plan) izdvoji iz AP-a Varaždin, otvori zaseban račun i nastavi poslovanje.

SAČUVAT ĆE SE RADNA MJESTA

– Na taj će se način ATP, uz pomoć strateškog partnera, uspostaviti kao kompatibilna i profitabilna firma koja će štititi radna mjesta i prava svojih radnika, što je i primarni interes Gradske uprave, a radnici ATP-a ostvaruju pravo naplate svih svojih potraživanja – kazao nam je Vidović koji je o problematici šibenskog autoprijevoznika jučer razgovarao s pomoćnikom ministra financija Borisom Lalovcem, predsjednicom Porezne uprave RH i predstavnicima strateškog partnera, kako doznajemo, riječkim Autotransom.

Najveći vjerovnici ATP-a, predstavnici Porezne uprave, na spomenutom su sastanku naveli kako im je u interesu da se poslovanje šibenske tvrtke nastavi, a svoja će potraživanja u iznosu od 64 milijuna kuna, kroz stečajni plan, ‘naplatiti’ ulaskom u vlasničke udjele.

Razvoj situacije predstavnici radnika su s odobrenjem prihvatili. Neven Spahija, koji radnike predstavlja u Nadzornom odboru tvrtke, kazao nam je kako im je u interesu da se stečajni postupak provede čim prije budući da ATP u ovom trenutku radi 30 posto svog redovitog poslovanja. Gradski prijevoz, podsjetimo, ne voze kao ni međugradski, održavaju se tek školske linije na području grada i županije.

AP VARAŽDIN GUBI VLASNIČKI UDIO NAD ATP-om

Stečajni upravitelj AP Varaždina,  Velimir Slamar, čija bi tvrtka ovakvim razvojem situacije izgubila vlasnička prava nad ATP-om, nije sklon kazati kako je stečaj s preustrojem ‘dogovoren’ već objašnjava:

– Pokrenut je tek prijedlog stečaja, jasno je da će do njega doći, a svoju odluku donijet će stečajni sudac Trgovačkog suda koji će imenovati i stečajnog upravitelja. On, ili vjerovnici, će na koncu predložiti da se ide u stečaj s preustrojem kako bi ATP nastavio s poslovanjem. Tko će biti novi vlasnik i tko će to voditi ne zna se, AP Varaždin sigurno neće – poručuje Slamar.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.