Predstavljen program ovogodišnjeg MDF-a

Za 13 dana ispred šibenske katedrale 53. put zaredom podići će se zastava Međunarodnog dječjeg festivala koji će potom na veselje šibenske i inozemne djece započeti sa svojim programom koji će od 22. lipnja do 6. srpnja okupiti 1200 sudionika. Osim novih, zanimljivih radionica i festivalskih suradnji, posebnost ovog MDF-a jest što je dobio prefiks ‘nacionalni’. Značaj Festivala djeteta u Šibeniku, naime, konačno je prepoznalo Ministarstvo kulture i Republika Hrvatska.

DEVET INOZEMNIH ANSAMABLA

Na 53. MDF-u nastupit će devet inozemnih ansambala, gostuju kazalištarci iz Izraela, Slovenije, Makedonije, Slovačke. ..

-Imali smo puno prijava iz inozemstva, no zbog problematične financijske konstrukcije veći broj predstava nije mogao ući u program. Žao nam je zbog toga, moje je mišljenje kako bi Festival trebao imati više inozemnih predstava i ansambla, no bez obzira na to napravili smo dobar izbor – kazala je ravnateljica HNK u Šibeniku Nera Gojanović Kljajić.

Festival će 22. lipnja  na Ljetnoj pozornici otvoriti predstava ‘Sedmi kontinent’ autorski projekt Petre Radin i Leona Lučeva na kojem će nastupiti brojni hrvatski glumci te djeca iz šibenskih dramskih radionica. Predstava će se reprizirati u nedjelju, 23. lipnja. Osim ‘Sedmog kontinenta’ još tri predstave reprizirat će se na ovogodišnjem Festivalu. Riječ je, naime, o predstavama koje se igraju na šibenskim kazališnim daskama u 19 sati, a ponovit će se na istom mjestu dan kasnije, s početkom u 10 sati.

Od predstava koje će svi zainteresirani moći pogledati tijekom dva tjedna festivalske groznice, izdvojit ćemo predstavu ‘Superhero’ Kazališta Mala scena, ‘Mrvice iz dnevnog boravka’ Gradskog kazališta Žar ptica, ‘Vis životinje’ Gradskog kazališta Trešnja, ‘A tko si ti’ Kazališne družine Pinklec, ‘Bajka zbrčkalica’ Dramskog studija Zorin dom, ‘Alan Ford’ Zagrebačkog kazališta mladih…

-Festival će zatvoriti Plesna udruga ‘Sjene’ sa svojom predstavom ‘Zlo varivo’ koju su premijerno izvele u kazalištu na Svjetski dan plesa, a koreografkinja je Zorana Vrbičić – navela je Gojanović Kljajić.

ŠAROLIK RADIONIČKI PROGRAM

Svake godine bogat i zanimljiv, djeci najdraži, program MDF-a svakako su radionice. Mnoge su već ‘zatrpane’ prijavama šibenske djece,  no za neke je ipak ostalo još mjesta za prijavu mališana. Novost ove godine svakako su:  Etegami radionica voditeljice Akiko Suzuki, Dječja arhitektonska radionica koju su pripremili mladi šibenski arhitekti, članovi SOBE, Dramska radionica – Putovanje, tragom dobrih djela šegrta Hlapića, Glazbena radionica ‘Pjevalica vesela zjevalica’ koju će voditi pjevačice glazbene grupe Meritas i Jelena Radan, gostujuća radionica Galerije Klovićevi dvori ‘Picasso u Šibeniku’ te likovna radionica ‘Boya’ voditeljice Maje Mesić.

Za vrijeme održavanja Festivala već tradicionalno HNK u Šibeniku bit će nakladnik festivalske novine Bilten s podlistkom Nora. Urednik Biltena je Marko Podrug.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.