Predstavljen projekt šetnice Banj-Pekovac duge 200 metara

Projekt šetnice Banj-Pekovac prezentiran je danas u Gradskoj knjižnici. Projekt spajanja gradske rive na istoku i gradskog kupališta Banj javnosti su predstavili šibenski gradonačelnik Ante Županović i arhitekt Damir Lasinović iz tvrtke ARX d.o.o. Idejni i glavni projekt, uz Lasinovića, izradili su Dario Crnogaća, Sanja Ćaleta Car i Ivona Ivčević. Vrijednost projekta procijenjena je na 3,7 milijuna kuna s PDV-om.

Početak radova na šetnici dugoj 200 metara, rečeno je danas, uslijedit će nakon sjednice Gradskog vijeća dok će čitav projekt biti okončan do početka turističke sezone 2013. godine. Izgradnjom šetnice stvorit će se infarstruktura za realizaciju komunalne lučice.

– Problema u financijskoj konstrukciji ne bi trebalo biti, financirat će se dijelom iz gradskog proračuna i komunalnog doprinosa. Zahvat obuhvaća uređenje kompletnog okoliša, uređenje vidikovca, sjedeće platoe tribina, sklopa klupa, rasvjete, ograde šetnice… – kazao je gradonačelnik.

Postojeći bunker koji trenutno dominira prostorom bit će uklonjen, naveo je arhitekt Lasinović. Naime, u razgovoru sa šibenskim konzervatorima doznalo se kako bunker nije pod zaštitom, a uklonit će se jer se ‘ne uklapa u novi dizajn’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.