Predstavljena knjiga pape Franje ‘Sakramenti-Lanac milosti’

KNJIGA „Sakramenti-Lanac milosti“ u kojoj su sabrane kateheze pape Franje u kojima on rasvjetljava važnost sakramenata Katoličke Crkve, predstavljena je danas u splitskoj nakladnoj kući Verbum.

Papa Franjo uranja u značenja svih sedam sakramenata: krštenja, potvrde, euharistije, pomirenja, bolesničkog pomazanja, svetog reda i žendidbe, istaknuo je glavni urednik Verbuma Petar Balta, dodajući kako je ova knjiga temeljni priručnik za svakog kršćanina, ali i za svaku kulturnu osobu jer je primanje sakramenta dio kulture.

„Ove papine kateheze odlično su sredstvo župnog pastorala, a posebice će biti korisne u pripravi za primanje kršćanske inicijacije, mladima koji se pripremaju za svetu potvrdu, zaručnicima koji se pripremaju na sakrament ženidbe, kao i roditeljima koji žele krstiti soje dijete“, rekao je Balta.

Također ova knjiga papinih kateheza bit će od velike pomoći svima onima koji žele produbiti svoje poznavanje sakramenta.

Kniga „Sakramenti – Lanac milosti“ deveta je knjiga pape Franje, ili o papi Franji, koju je splitska nakladna kuća Verbum objavila u prijevodu na hrvatski jezik. Od toga je papa Franjo autor sedam knjiga, a preostale dvije su njegova biografija, te njegovi razgovori s novinarima dok je bio kardinal Jorge Mario Bergoglio u Buenos Airesu u rodnoj Argentini, rekao je ravnatelj Verbuma Miro Radalj.

IZVOR: index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.