PREDSTAVLJENA KOALICIJA – Anita Bara: Bit ću prva žena na čelu županije!

U ponedjeljak navečer u Šibeniku je Koalicija SDP – HNS – HSLL i HSU predstavila kandidatkinju Anitu Baru (SDP) za županicu  te kandidate za njezine zamjenike Petra Mišuru (HNS) i Josip Slamića (HSLS). Ova predstojeće izbore za županiju, kazano je, ova koalicija izlazi pod sloganom ‘Akcija – kreni srcem’, a poveznica zajedničkog nastupa ovih stranaka je bliskost svjetonazora i programa za razvoj šibensko-kninske županije.

Anita Bara izrazila je uvjerenje kako  će pobijediti na ovim izborima i time postati prva žena na čelu šibensko-kninske županije.

– Najvažniji projekt našeg programa je izgradnja brze ceste Šibenik – Drniš – Knin – granica BIH, koja jedino može pokrenuti ravnomjeran gospodarski razvoj cijele županije. Kad dođemo na vlast radit ćemo na ubrzanoj realizaciji izgradnje nove šibenske bolnice, u sklopu će se naći kapaciteti i za zdravstveni turizam. Pokrenut ćemo Studij sestrinstva za koji postoji interes 200 medicinskih sestara, kako bi se uz rad mogle školovati i napredovati. Kao županica radit ću na pronatalitetnoj politici na način da ću uvesti rodiljne naknade od 1500 kuna za novorođenčadi – kazala je Anita Bara.

Kao temelj za razvoj poljoprivrede koja u šibensko-kninskoj županiji zaostaje za ostalim krajevima, Anita Bara vidi kroz pokretanje zadrugarstva, odnosno povezivanja poljoprivrednika i poljoprivrednih gospodarstva te je najavila osnivanje županijskog Ureda za poljoprivredu, preko kojeg će poljoprivrednici imati sve informacije na jednom mjestu.

– Posebno pozornost posvetit ću malom i srednjem poduzetništvu, s naglaskom na poticanje ženskog poduzetnišva i mladih. U tom cilju kadrovski namjeravam osvježiti i unaprijediti rad Razvoje agencije. Naravno da Šibenik kao centar županije mora postati i sveučilišni grad, stoga nam je prioritetna zadaća i osnivanje šibenskog Sveučilišta – kazala je Anita Bara, te dodala kao je dio koalicijskog programa i projekt vinskih cesta i cesta maslinovih ulja u cilju dalnjeg brendiranja ovih proizvoda i turističkog razvoja.

 

Josip Slamić, kandidat za šibensko-kninskog župana istaknuo je znanje i odgovornost kao dva najvažnija segmenta ove izborne koalicije, a po njegovim riječima odgovornost i sloboda o odlučivanju je na biračima.

– Za sadašnje loše stanje u državi najodgovornija je ona politička opcija koja je od 1990. godine do danas 17 godina bila na vlasti. Stoga je na biračima i odgovornost da na ovim izborima donesu neophodne  promjene i u šibensko-kninskoj županiji – kazao je Slamić.

Kandidat za dožupana iz HNS-a Petar Mišura najavio je donošenje nove strategije razvoja šibensko-kninske županije, koji će posebno obuhvatiti razvoj zagorskog dijela i šibenskih otoka. Ova nova strategija temeljit će na obnovlivim izvorima energije, a kroz izgradnju solarnih elektrana. Također, u njoj će značajno mjestu zauzimati i razvoj marikulture, a kroz instaliranje centara za uzgoj jastoga i hlapa – najavio je Petar Mišura.

Predstavljena je lista Koalicije od 41 kandidata za Županijsku skupštinu. Nositeljica je Anita Bara, a slijede je Petar Mišura, Mirko Radak, Josip Slamić, Krešimir Šakić, Vlatka Duilo, Jadranka Blaće, Boris Magazin….

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.