Predstavom ‘Mačak Džingiskan i Miki Trasi’ otvoren 52. MDF!

Sinoć je u Šibeniku otvoren 52. međunarodni dječji festival. Za otvorenje odabran je mjuzikl Vesne Parun ‘Mačak Džingiskan i Miki Trasi’, kojega je uglazbio Ladislav Tulač, a režirao Ivan Leo Lemo. Predstava koja je oduševila djecu, a one starije vratila u mladost, prikazat će se na Ljetnoj pozornici i večeras, 24. lipnja, u 21 sat.

Pozdravnu riječ okupljenima je uputio gradonačelnik Šibenika Ante Županović, ujedno i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, a publici se obratila i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. ‘Za našu kulturu i umjetnost najvažnije je da preko ovakvog festivala u ovomu gradu odgajamo buduć‡u kazališnu, likovnu, čitateljsku ili neku drugu publiku, ali jednako tako da odgajamo i dajemo moguć‡nost dječacima i djevojčicama da postanu buduć‡i umjetnici i umjetnice. To je najveć‡i zalog i najveć‡a vrijednost koje je Šibenik dao Hrvatskoj, ali i svijetu’, poručila je ministrica Zlatar Violić.

Tradicionalna šibenska fešta započela je spektakularnim vatrometom na rivi, a Šibenčane je do kasno u noć zabavljala grupa Magazin.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.