PREGLED TJEDNA: Nastavlja se šibensko kulturno ljeto, od Martinske do DUB-a

Donosimo pregled ‘punog’ prvog kolovoškog tjedna u kojem ponovno imamo glazbene festivale, što nove poput SuperUho festivala, što kultne festivale poput Martinske fešte. Također, tu je i festival posvećen uličnoj umjetnosti  – Dani uličnih bina koji donosi bogat program na ulicama i trgovima stare gradske jezgre čime se u praksi dokazuje ono što volimo reći  – Šibenik grad pozornica!

Utorak, 5. kolovoza

 

Na Trgu Republike Hrvatske s početkom u 21 sat koncert će održati  Harry Sokal  meets M.S.A.Q.  Koncert je to koji će se održati u sklopu kulturno – glazbene manifestacije Đir po gradu. Ulaz je, naravno, besplatan.
Više na:  https://www.facebook.com/DirPoGradu?fref=ts

 

Danas počinje i tradicionalna Ljetna orguljaška škola u Šibeniku u organizaciji ovdašnjeg Organološkog društva.  Program  dvadeset i  prve ljetne škole počinje danas  trajat će do 13. Kolovoza, te će se održati na nekoliko lokacija u Krešimirovom gradu, a sve čast orgulja, instrumenta čiji je jedan od najznačajnijih graditelja rođen upravo ovdje.

orgulje

Više na:  http://organum.hr/index.php/8226-2/

 

Večeras se nastavlja i program SuperUho festivala.  Treći, ujedno i zadnji  dan na prostoru bivšeg TEF-a ugostit će redom Chelsea Wolf, Fuck Buttons, Antenat, Ti, Punčke, Bernays Propaganda, Borovich & Pytzek. Tijekom dana na plaži Banj ide program Iskon i Akustika stage, a za posjetitelje sviraju Gdin Smeđi Šećer, MR Dirty Hairy & DJ Goce te Jonathan Toubin, a u večernjim satima Hangin’ Village te Nikol Luka i Vedran.  Ulaz na festivalsku lokaciju otvara se u 19.30 sati.

 

Srijeda, 6. kolovoza

Ide program 21. Ljetne orguljaške škole u Šibeniku.

Više na: http://organum.hr/index.php/8226-2/

 

Četvrtak, 7. kolovoza

Klapske večeri četvrtkom na Maloj loži dovode klapu More. Program počinje u 21.15 sati, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje, ljubitelje tradicionalnog dalmatinskog glazbenog izričaja. Klapske večeri četvrtkom tradicionalno organizira Turistička zajednica grada Šibenika.

klape

 

Festival klasične glazbe Musica Appassionata večeras zatvara svoja vrata.  Svečano zatvaranje festivala održat će se u Muzeju grada Šibenika, a nastupaju Nera Gojanović Kljajić, Martina Klarić, te Krešimir Stražanac i Goradana Pavić.  Zadnji koncert iz serije ovogodišnjeg festivala Musica Appassionata počinje u 21 sat.

 

Počinje manifestacija DuB festival odnosno Dani uličnih bina čiji će program pokazati da stara gradska jezgra Šibenika doista jest jedno veliko kazalište na otvorenom, a svaka njegova ulica ili trg – pozornica. Te će pozornice do 9. kolovoza preuzeti ‘DuB-ovci’.

Za vrijeme festivala posjetitelji mogu uživati u uličnom šušuru odnosno žonglerskim, plesnim, poetskim i akrobatskim nastupima. Program traje od 20 sati do ponoći.  Bit će tu radionica i tombola.

Više na: https://www.facebook.com/pages/DuB-Festival-Dani-Uli%C4%8Dnih-Bina/520448388034453?fref=ts

 

Petak, 8. kolovoza

Na prostoru bivšeg autokampa Martinska počinje kultna Martinska fešta – međunarodni festival posvećen alternativnoj glazbi i subkulturi. Jedan je od najdugovječnijih takvih festivala u Europi te ga gotovo religijski prate sa svih strana Starog kontinenta. Ove godine festival se održava 8. I 9. kolovoza, te je osim glazbenog programa, za posjetitelje osiguran i kamp.

 

Subota, 9. kolovoza.

Ljetna pozornica u Docu dovodi Whatta Band – pop, rock, gospel, funk sastav uz koji nijednom trenutku noge ne miruju. Koncert u Docu ovog ljeta zajedničkim snagama osigurali su Udruga Dolac  – budi u điru, Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika uz podršku Gradskog parkinga.

Svirat će se  pop, funk, r n’ b, pop rock, soul, gospel te covere mnogih urbanih klupskih hitova. Bogat repertoar svjetske glazbe od 70-tih do danas Whatta Band izvest će u energičnom i nerijetko vlastitom aranžmanu.  Ulaz slobodan, a koncert počinje u 23 sata.

 

Istog dana u Šibeniku, odnosno na Martinskoj održavaju se programi Ljetne orguljaške škole, Dani uličnih bina, te Martinska fešta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.