Presloženo Predsjedništvo HDZ-a: Kulušiću prva suradnica Josipa Rimac

Josipa Rimac, Goran Pauk, Josip Begonja i Nediljko Dujić, novi su potpredsjednici šibensko-kninskog HDZ-a koji će uz Antu Kulušića naredne četiri godine predstavljati vrh županijskog HDZ-a. Odlučilo je tako članstvo stranke na jučer održanim izborima na kojima se biralo vodstvo Županijskog odbora HDZ-a.

Poziciju potpredsjednika zadržali su samo Dujić i Pauk, dok su Rimac i Begonja ‘naslijedili’ dosadašnje potpredsjednike Željka Šimunca i Pericu Bukića.

LJUBIČIĆ RAZRIJEŠEN DUŽNOSTI TAJNIKA STRANKE

S mjesta tajnika Županijskog odbora razriješen je Novica Ljubičić, a njegove stranačke dužnosti od jučer je preuzeo kninski dogradonačelnik, Tomislav Vrdoljak.

– Mislim da je dobro da u stranci dođe do osvježenja. Tomislav Vrdoljak moj je dugogodišnji prijatelj s kojim imam dobru suradnju – komentirao je Ljubičić. Ipak, v.d. pročelnika Ureda župana ostaje pri samom vrhu piramide šibensko-kninskog HDZ-a budući da je imenovan članom Predsjedništva. Uz Ljubičića članovi Predsjedništva su Sandra Jakelić (načelnica Općine Rogoznica), Ante Parat (ravnatelj Županijske uprave za ceste) te Ante Rakić kao predstavnik Mladeži HDZ-a. S te su funkcije razriješeni Neda Klarić, Frane Pašalić i Branka Juričev Martinčev. Vodička gradonačelnica i saborska zastupnica imenovana je rizničarkom stranke dok je, zadnje četiri godine, tu funkciju obnašala Josipa Rimac.

KULUŠIĆ: POSTIGLI SMO JEDINSTVO

Lider šibensko-kninskog HDZ-a, saborski zastupnik Ante Kulušić osvrnuo se na promjene u vrhu stranke.

– Stvorili smo malo promijenjeni tim nego što je prije bio. Glavni zadatak nam je priprema i pobjeda na lokalnim izborima, a s obzirom na sve ovo što radi SDP-ova Vlada i ne radi SDP u gradu Šibeniku vjerujemo u odličan rezultat – kazao je Kulušić. Na pitanje jesu li ovim završila preslagivanja u stranci te je li lopta konačno spuštena na zemlju, odgovara:

– S ovim su unutarstranački izbori završeni. Između ljudi u ŽO HDZ-a i Predsjedništvu odnosi su uvijek bili dobri. Neki su htjeli promjene radi ostvarenja vlastitih interesa, a ne interesa stranke, ali takvih pojedinaca će uvijek biti. HDZ je u ovom trenutku potrebno jedinstvo i ono je postignuto – poručuje Kulušić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.