Pridružite se akciji ‘Sat za planet Zemlju’ i ugasite svjetla

Za manje od sat vremena, sedmu godinu zaredom svijet će prekriti mrak, ali s namjerom jer volonteri najveće globalne ekološke akcije očuvanja planeta Zemlje pozivaju da večeras od 20.30 do 21.30 sati u svojim domaćinstvima ugasite svjetla i na taj način doprinesete akciji ‘Sat za planet Zemlju’.

Štoviše, ‘Sat za planet Zemlju’ započela je već u popodnevnim satima po našem vremenu, a prvi je utonuo u mrak australski Sydney.

ULOGA POJEDINCA NIJE MALA

Akcija se održava od 2007. godine, a upravo je prvi put održana u Sydneyju odakle se brzinom svjetlosti proširila diljem svijeta, pa je danas obilježava više od 150 zemalja na svih sedam kontinenata.

‘Sat za planet Zemlju’ obiljažava i Hrvatska, pa samim time i Šibenik. Zato se nemojte iznenaditi zateknete li se na šibenskim ulicama i trgovima – u mraku.

Ugasit će se svjetla, između ostalog, na Eiffelovom tornju, Nijagarinim slapovima, pa mogu i u vašim domovima. I nemojte razmišljati da kao pojedinac ne možete učiniti mnogo jer ako ste kap u slapu promjene će kad – tad izaći na vidjelo.

Štoviše, ‘Sat za planet Zemlju’ nije osmišljen s namjerom da se uštedi električna energija već da se podsjeti na važnost svakodnevnog djelovanja pojedinca, društva i njegovu ulogu u klimatskim promjenama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.