Pridružite se pošumljavanju NP Krka već ove subote

Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’ poziva sve zainteresirane da se pridruže akciji očuvanja šumskog ekosustava i posvoje stablo!

U svrhu podizanja svijesti o važnosti očuvanja šumskih ekosustava, Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’ u suradnji s Hrvatskim šumama d.o.o. (UŠP Split, Ispostava Šibenik) i Solarisom d.d. provodi akciju pošumljavanja opožarenog područja na Lozovcu. Pošumljavanje će se obavljati sadnicama primorskog bora i pinije, što će stvoriti povoljne uvjete za pridolazak autohtonih vrsta poput hrasta crnike (česmina) ili hrasta medunca s pridolazećim vrstama.

Projekt predstavlja Hrvatsku kao destinaciju izrazitih prirodnih vrijednosti i održivog turizma, koji je jedan od pokretača razvoja i Šibensko-kninske županije. Predstavljen je na turističkim sajmovima u Beču i Munchenu, gdje su posjetitelji mogli ostaviti svoje podatke čime su pristali na sadnju stabla s njihovim imenom i prezimenom.

Inače, Svjetski dan šuma obilježava se 21. ožujka i to od 1971. godine kako bi se ukazalo na važnost šuma kao najsloženijeg ekosustava.

 AKCIJA NA LOZOVCU

Za sve koji žele sudjelovati u pošumljavnju organiziran je besplatan prijevoz autobusom iz Šibenika (Poljana) u subotu, 25. 10. 2014. u 10:30 a povratak s Lozovca za Šibenik je u 14 sati. Također, iz JU NP Krka savjetuju da sa sobom ponesete kvalitetnu obuću, rukavice i dobro raspoloženje!

Svi sudionici akcije pošumljavanja moći će tog dana posjetiti NP Krka po promotivnoj cijeni ulaznice od 30 kn po osobi. Djeca do 7 godina imaju besplatan ulaz u Park.  Za sve koji će poslije akcije pošumljavanja posjetiti NP Krka povratak autobusima za Šibenik je u 16 sati.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.