PRIPREMA ZA IDUĆU SEZONU: Ozbiljno radimo na regulaciji buke, organizaciji parkinga i zelenim površinama

– Šibenik se do sada malo spominjao kao turistička destinacija, uglavnom su se spominjala okolna mjesta. Šibenik je uvijek funkcionirao, uvjetno rečeno, kao nešto što se turistima događalo usput – kazao je danas gradonačelnik Željko Burić osvrćući se na tri nominacije i jednu nagradu koju je Krešimirov grad osvojio na Danima hrvatskog turizma. Iako je Šibenik ostao iza Rovinja u kategoriji sveukupnog ovosezonskog pobjednika te u kategoriji velikih turističkih destinacija, Burić to smatra izuzetnim rezultatom.

-Biti iza Rovinja je izuzetan rezultat. Koristim priliku zahvaliti se svim ljudima koji su priči sudjelovali, od Nove u Docu, šibenskih ugostitelja, građana, Gradskog parkinga, a sve pod palicom Turističke zajednice i Dina Karađole – poručio je Burić.

Koje su to manjkavosti zbog kojih je Šibenik ostao bez glavne nagrade,  Gradu i Turističkoj zajednici predstoji analizirati, no gradonačelnik je dao naslutiti kako će se do sljedeće sezone posvetiti pristupu zelenim površinama, organizaciji parkinga, nastojanju da se događanja ne preklapaju te uvođenju reda u regulaciju buke u objektima.

buric_sibenik

-Ako Šibenik neće biti prvi dogodine, bit će za dvije godine. Šibenik  postaje poželjna destinacija za festivale i zbivanja i već ozbiljno radimo na priči da se uvode red. Taj red će se odnositi i na famoznu buku, moramo osigurati zasluženo pravo na odmor ljudi koji žive u staroj gradskoj jezgri koristit ćemo iskustva Novalje. Neće biti onih koji su na zapećku niti privilegiranih, donijet ćemo jedinstvenu odluku o razini buke i danima kada se može nešto zbivati i na kojim lokacijama – poručio je Burić.

Direktor šibenskog TZ-a Dino Karađole istaknuo je kako su nominacije veliki poticaj za dalje.

-Nastavljamo u ovom tonu te ćemo u ponedjeljak s Inistutom za turizam potpisati ugovor za izradu Strategije inovativnog šibenskog turizma za period 2015.-2020. godine. To je temeljni dokument koji će odrediti ciljeve, zadatke i viziju razvoja turizma u Šibeniku s naglaskom na inovativne proizvode koji će biti konkurentni na tržištu – najavio je Karađole.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.