‘Privatni smještaj u Šibeniku godišnje raste za 15 posto’

Na današnjoj je 19. sjednici Turističkog vijeća TZ Grada Šibenika, direktor Ureda Dino Karađole, predstavio je statističko izviješće o šibenskoj turističkoj sezoni u prvih deset mjeseci.

-Rezultati su odlični, s povećanjem od 12 posto možemo biti iznimno zadovoljni, ali napominjem kako u nautičkom dijelu naše turističke priče računamo na još 240 tisuća noćenja, pa očekujemo da bi konačan broj na kraju godine iznosio 1 250 000 noćenja – kazao je Karađole. Sredstva za manifestacije planirana su na godišnjoj bazi u iznosu od 1,2 milijuna kuna, no potrošeno je 83 posto iznosa.

Karađole je kazao kako privatni smještaj u Šibeniku raste po stopi od cca 15 posto godišnje i trenutno imamo, zajedno s hostelima i hotelom Jadran, 1100 kreveta u užem dijelu grada, a u najavi je još 100-njak novih kreveta.

Na sjednici se raspravljalo i o Prijedlogu godišnjeg programa rada Turističke zajednice Grada Šibenika s financijskim planom za 2014. godinu gdje će se značajna sredstva izdvojiti za marketinške aktivnosti, dok će se posebice promicati potreba uređenja grada i turističkih mjesta.

U tom duhu, posebno će se podržati projekt ‘Volim Hrvatsku’.  Za manifestacije će se izdvojiti 1,2 milijuna kuna, s tim da će se TZ uključiti u praćenje Supertoona, festivala animiranog filma.  Što se tiče raspršenog hotela, Ministarstvo turizma će kroz prosinac uplatiti 208 tisuća kuna koja će se namjenski trošiti za opremanje prostora i  početak njegova rada.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.