Profil zločinca: Tko je Dragan Paravinja

Dragan Paravinja rođen je 10. prosinca 1969. godine u Zemunu u Srbiji. Kao mjesto prebivališta prijavio je Obrovac u Hrvatskoj.

Srbin je po nacionalnosti, posjeduje dvojno državljanstvo, hrvatsko i srpsko. Završio je srednju školu te je po zanimanju vozač. Sutkinji Županijskog suda u Šibeniku Nives Nikola, prilikom početka suđenja za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonie Bilić, danas nije znao reći je li još uvijek zaposlen u tvrtki ‘Godec beton’ iz Sesveta gdje je radio kao vozač.

VIŠESTRUKI SILOVATELJ OTAC JE DVOJICE SINOVA

Vojni rok služio je u JNA od 1988. godine. Sud je izvijestio da nema nikakvih primanja, a kao imovinu prijavio je kuću u izgradnji u Bilišanima Donjim u Hrvatskoj. Oženjen je te otac dvoje djece, punoljetnog sina Nikole te maloljetnog Luke. Od Županijskog suda zatražio je da mu se omogući kontakt s ocem Obradom i majkom Ružicom.

Pred sutkinju šibenskog suda stigao je u pratnji šest pravosudnih policajaca s lisicama na rukama koje su mu na početku glavne rasprave skinute. Obitelj maloljetne Antonie Bilić, oca Milu, majku Milku te sestre Anu i Katarinu, nije pogledao ni jednom. Obučen u plavu sportsku jaknu i traperice, vidno mršav i neobrijan odavao je dojam osobe koja točno zna što čini.

ŠIBENIK POD POLICIJSKOM OPSADOM

Šibenik je od jučer, 29. veljače, u poslijepodnevnim satima preplavljen policijom. Iako nam je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor kazala kako policije na ulici nema ništa više nego inače te se ne događa ništa neuobičajeno, mnogi su brojne policijske patrole povezali upravo s početkom suđenja Draganu Paravinji. Ne viđene mjere osiguranja zabilježene su i prilikom njegova izručenja Hrvatskoj.

Kako će se balkanski krvnik, optužen za dva pokušaja silovanja u Hrvatskoj, Antonie Bilić i djevojke iz Omiša te osuđen za pokušaj silovanja žene na Palama 2002. godine u BiH i silovanja u Srbiji, izjasniti o optužnici u slučaju maloljetne Drnišanke doznat ćemo za nešto više od 20 dana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.