Program proslave Dana domovinske zahvalnosti

Višednevni bogati program proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja  te 18. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja započeo je tradicionalnom likovnom kolonijom ‘Dinara 1995’, a nastavlja se u četvrtak, 1. kolovoza otvorenjem tri izložbe.

U subotu obilježavanje Oluje započinje u 9 sati ribolovnim kupom ‘Royal Tenen Spin Cup 2013’ na Krki i Krčiću, a nastavlja se pola sata kasnije stolnoteniskim turnirom za mlađe kadete ‘Oluja ’95’. U 10 sati na rasporedu je Tradicionalni turnir u sjedećoj odbojci ‘Oluja 2013’, a program u subotu završava u 20 sati VII. Tradicionalnom smotrom folklora na Trgu Ante Starčevića.

U nedjelju, 4. kolovoza u 10 sati u dvorani Osnovne škole Domovinske zahvalnosti održat će se turnir u mini odbojci za djevojčice ‘Oluja  ’95’, a istoga dana u 12 sati započinje Moto susret Moto kluba Tenen okupljanjem motorista. Defile motorista predviđen je za 18 sati, a u 21 sat na Vedrom polju motoristi organiziraju koncert grupe Let 3. U nedjelju na Boćarskom igralištu održat će se boćarski turnir ‘Oluja 95’, a u 19 sati u dvorani srednje škole započinje Memorijalni kickboxing turnir ‘Oluja u ringu 5’.

verzija1

Proslava Dana domovinske zahvalnosti u ponedjeljak, 5. kolovoza započinje u 8 sati Budnicom ulicama grada nakon čega u 9.30 sati slijedi svečanost podizanja državne zastave na kninskoj tvrđavi te u 10.10 sati mimohod pripadnika Oružamh snaga, policije, braniteljskih udruga i državnog vrha. U 10.50 sati predviđeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred Spomenika hrvatske pobjede ‘Oluja ’95’ na glavnom kninskom trgu gdje će se u 11 sati održati i središnja proslava uz govore čelnih ljudi države i grada. Nakon toga, od 12 do 14 sati iza Konzuma građanima i posjetiteljima će se dijeliti vojnički grah. Svečana sveta misa za domovinu održat će se u crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta u 13.30 sati.

Proslava se u ponedjeljak nastavlja u 17.30 sati finalnom utakmicom  Malonogometnog turnira djece hrvatskih branitelja na igralištu s umjetnom travom te u 18.40 nogometnom utakmicom između Veterana 4 i 7 gardijske brigade te  reprezentacije Hrvatskog sabora na stadionu NK Dinara. U 19 sati na glavnom trgu tradicionalnu korčulansku Morešku izvest će društvo ‘Sveta Cecilija’ iz Korčule, a u 21 sat, također na trgu, predviđen je svečani koncert HRT-a.

Program u ponedjeljak 5. kolovoza završava koncertom Olivera Dragojevića i Jelene Rozge na glavnom kninskom trgu s početkom u 22.30 sati.

čavoglave 1

Tradicionalna proslava Dana Domovinske zahvalnosti i ove godine će se održati u Čavoglavama, 5.kolovoza kada će nastupati Marko Perković Thompson, Miroslav Škoro, Mate Bulić i Slavonia band.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.