Prve reakcije na nagrade iz Opatije: Svi su ponosni, pa i idejni začetnik uređenja tvrđave sv. Mihovila Franko Vidović

Bila je to svakako velika šibenska večer na Danima hrvatskog turizma, Šibenik je nominiran u čak tri kategorije, za najbolje veliko turističko središte, za ukupan grand prix, a tvrđava sv. Mihovila nominirana je u kategoriji ‘Kulturna atrakcija godine’.

Kako već znamo, u prve dvije kategorije ostali smo iza Rovinja, ali je zato tvrđava, u konkurenciji manifestacije ‘Noć muzeja’ i Dioklecijanove palače u Splitu odnijela prvo mjesto.

gorana111

– Presretna sam i ponosna. Ovo je priznanje za sav rad i trud uložen u tvrđavu sv. Mihovila. Velika je čast dobiti ovakvu nagradu u prvoj godini djelovanja. Zahvaljujem svim partnerima koji su nam pomagali u radu, od Grada Šibenika do svih kulturnih institucija, i, naravno, svim građanima Šibenika. Već smo zauzeti sa pripremama za sljedeću godinu, a ovom prilikom ću najaviti i da će tvrđava za obilaske biti otvorena tokom cijele godine. Sljedeća sezona biti će duža, kreće već oko Uskrsa- kaže Gorana Barišić Bačelić, voditeljica tvrđave sv. Mihovila, koja je još u Opatiji.

Direktora šibenske Turističke zajednice Dina Karađolu uhvatilo smo na putu kući prema Šibeniku.

– Svi smo presretni. Sve ove nominacije potvrda su da je Šibenik od kompletne hrvatske turističke struke prepoznat kao vrhunska destinacija. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u tom poduhvatu, da od jednog slabo posjećenog grada stvorimo turistički centar. Svima, od građana, ugostitelja, obrtnika, političara… Nastavit ćemo tako i dogodine- kaže Dino Karađole.

franko vidovic

Ponosan na današnji uspjeh  je i Franko Vidović, idejni začetnik uređenja ljetne pozornice na tvrđavi.

– Ovu nagradu doživljavam kao osobnu satisfakciju i priznanje. Želim se zahvaliti svim ljudima koji su sudjelovali u izvedbi projekta, a posebno  arhitektu Tomislavu Krajini, nadzornom inžinjeru  Damiru Lasinoviću i izvođaču radova tvrtki Minigradnja d.o.o.
Sad se pokazalo da su napadi samozvanih stručnjaka u potpunosti bili u funkciji izborne kampanje, a dolazili su iz usta zločestih ljudi koji su virili ispod skuta sadašnjeg gradonačelnika Željka Burića- kaže Franko Vidović.
Kako kaže dalje Vidović,  čestita na najnovijem zaduženju kreditom grada i građana Šibenika koji ce vraćati nasa djeca u iznosu od 20 milijuna kuna, čime je HDZ došao do plafona zaduženja kreditima u ukupnom iznosu od 60 milijuna kuna.
– Znam da se aktualni gradonačelnik rukovodi uzrečicom svog podupiratelja da je interes uvijek ispred dostojanstva, ali doista treba imati obraza i primiti nagradu za projekt koji su on i njegove kolege iz HDZ-a žestoko osporavali kao i plažu Banj, ne vodeći brigu o interesima grada Šibenika. Čestitam i građanima mog rodnog i jedinog Šibenika, za koje vjerujem da ce na idućim izborima vratiti povjerenje ljudima iz mog tima koji su pokazali i dokazali da znaju pravilno rasporediti i valorizirati resurse grada Šibenika- kaže prvi čovjek šibenskog SDP-a.

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.