‘Pseći park u Rokićima puno će značiti vlasnicima pasa u Šibeniku’

Izgradnja psećeg parka u Rokićima, čije je uređenje jučer započelo, izazvalo je pozitivne reakcije većine šibenske javnosti. Negodovanje zbog uređenja igrališta za pse na 550 m2 izrazili su samo okolni stanari Ulice Put Rokića. Strahuju, naime, kako bi im se u susjedstvu u budućnosti mogli početi skupljati psi lutalice. Gradonačelnik Željko Burić umirio ih je pak riječima kako će gradska vlast od projekta odustati ukoliko se njihov strah pokaže opravdanim, no uvjeren je da do toga neće doći.

Da je Šibeniku jedan ovakav park godinama nedostajao, dok su neki susjedni gradovi i mjesta odavno dobili čak i plažu za pse, upozoravali su volonteri udruge ‘Šibenski prijatelj’, koji skrbe o napuštenim i izgubljenim životinjama u gradu.

rokic-park-za-pse2

– Naime, zbog vrlo nedorečenog komunalnog reda građani vlasnici pasa nerijetko se nađu u nezgodnoj situaciji kada izvode svoje kućne ljubimce. Zbog toga smatramo kako je ovo početak rješavanja takvih problema u Šibeniku te s veseljem očekujemo završetak radova na ovoj površini, ali i, nadamo se, početak temeljnih promjena u koncepciji komunalnog reda i nekih drugih površina – navodi Maja Šinitić iz ‘Šibenskog prijatelja’, no napominje kako zbog velikog broja registriranih pasa u Šibeniku jedan pseći park nije rješenje, ali je veliki korak naprijed.

psi i maja sintic

– Što se tiče brige stanara, dovoljno je reći da se životinje svakodnevno napuštaju u gradu i to na svim površinama i u svim dijelovima grada – kod kontejnera za smeće, ispred nečije kuće ili zgrade…. Pseći park zasigurno neće biti lokacija na kojoj će se psi napuštati, zbog prisustva komunalnih redara na toj lokaciji. Mislim da stanari u okolici budućeg parka trebaju biti sretni zbog činjenice da im se u blizini nalazi takav prostor koji će moći koristiti i oni i njihovi sugrađani -komentirala je Maja negodovanje stanara u Ulici Put Rokića.

izlozba pasa

– Naravno, apeliram na građane/ke koji će se tim prostorom koristiti da se pridržavaju određenih pravila kao što su obavezno čišćenje psećeg izmeta, ali i drugih otpadaka. Osim toga, ukoliko imaju opasne ili nesocijalizirane pse da ih vode na vodilici i stave im brnjicu. Moram još napomenuti kako je za odgoj psa najvažnija socijalizacija što znači da svi novi i postojeći vlasnici trebaju raditi na tome da se njihovi psi u odrastanju što više druže s drugim psima, a ovaj prostor biti će idealan za pravilan odgoj psa, što opet može ići na veselje građanima jer će to značiti da ćemo po gradu imati više uravnoteženih, dobrih pasa – uvjerena je Maja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.