Radionice i predavanja Vjerana Piršića u Šibeniku

U šibenskoj gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić, eko aktivist iz udruge Eko Kvarner  danas je održao predavanje i radionicu o održivom razvoju Šibensko-kninske županije. U suradnji sa Šibenskim građanskim forumom i Savezom  za građansku i etičku Hrvatsku don Ivana Grubišića,s kojim izlazi na izbore, organizirana su predavanja i radionice za bolji razvoj Šibensko-kninske županije.

O čemu se pričalo?

Događaj je započeo u podne, a nakon pozdravne i uvodne riječi, prva tema o kojoj je Piršić tumačio bilo je vezano za pitanje zašto treba restaurirati i sustavno podržati autohtonu održivu poljoprivredu kao bitnog čimbenika razvoja Šibensko-kninske županije, sa naglaskom na mala obiteljska domaćinstva. Uslijedila je tema što je to odgovorni i održivi turizam i zašto je upravo on adekvatan za Šibensko-kninsku županiju, a zatim i kako integralno shvatiti održivi razvoj i provesti ga u praksi. Između svakog predavanja vodila se i kratka rasprava, a u zadnjoj temi dobili smo odgovor  kako jednostavno i efikasno koristiti obnovljive izvore energije, pogotovo sunce i koja je uloga izvršne vlasti u tome.

Sutra u 11:00 predavanje za građanstvo

Ako vas zanimaju ove teme, kao i pitanje „Kako osmisliti i pokrenuti održivi razvoj Šibensko-kninske županije s osloncem na ekološku poljoprivredu te plasman proizvoda u odgovornom i održivom turizmu i kako koristiti obnovljive izvore energije za dobrobit lokalnog stanovništva, a ne samo stranih investitora?“ sutra s početkom  u 11 sati održati će se predavanje za građane pa je gradska knjižnica Juraj Šižgorić pravo mjesto za provesti subotnje jutro.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.