Radnici i Uprava: Petrokemija je najbolje što se moglo dogoditi Luci Šibenik

Nakon što je kutinska Petrokemija prije desetak dana i službeno postala većinski vlasnik Luke Šibenik danas je održana sjednica Skupštine Luke Šibenik. Renato Habek, direktor Korporativnog upravljanja Petrokemije, naglasio je kako je ovim konačno završen postupak stjecanja vlasništva Luke Šibenik od stranke kutinske tvrtke koji je trajao desetak godina.

– Zadovoljni smo s obzirom na postojanje sinergijskog učinka između Luke i Petrokemije, a ovim smo mirno riješili pitanje vlasništva budući da se svi dobro sjećate događaja iz prošle godine – kazao je Habek dodavši kako će Petrokemija popratiti investicijske planove Luke, poput nabavke nove mobilne dizalice i tegljača.

NABAVA MOBILNE DIZALICE I TEGLJAČA

Petrokemija je najbolje što se u ovom trenutku moglo dogoditi Luci Šibenik, kazao je predsjednik Uprave Luke Draško Lambaša. Prema njegovim riječima, Luka je ovim dobila dugoročnu stabilnost i za poslovanje i za investicije.

– Što se tiče investicijskih zahvata, oni su nužnost s obzirom na stanje postojeće opreme i mi ćemo nastojati što prije realizirati neke od tih stvari, posebice nabavu mobilne dizalice – poručuje Lambaša.

Ulaskom Petrokemije u vlasničku strukturu, okončana je i neizvjesnost lučkih radnika.

– Stav radnika i sindikata je da smo dobili jednog kvalitetnog i čvrstog vlasnika koji će zadržati sva radna mjesta u Luci i unaprijediti poslovanje, s tim da dobijemo bolje uvjete rada, bolju tehnologiju i veće plaće – zaključuje Dražen Plenča, član HUS-a u Luci.

Podsjetimo, kupnjom Transadrijinog 50-postotnog udjela u Luci Šibenik, kutinska Petrokemija drži 79,72 posto vlasničkog udjela te čini 80 posto ukupne manipulacije roba u Luci Šibenik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.