Radnici šibenskog ATP-a u štrajku od 8. lipnja!

Ukoliko Autotransport Šibenik ne prihvati njihove zahtjeve, Sindikat vozača i prometnih radnika ATP-a 8. lipnja s početkom u 5 sati započet će sa štrajkom. Štrajkat će sve dok im se ne isplati nezakonito ustegnuta plaća i ne uskladi poslovanje sa Zakonom o radu te dok se ne osigurana tehnička ispravnost svih vozila, poručuju.

LOŠ VOZNI PARK PRIJETI PUTNICIMA

Od svog poslodavca prometni radnici traže mirno rješavanje brojnih pitanja koja opterećuju svakodnevno poslovanje, kršenja radničkih prava, kao što je nezakonito uskraćivanje isplate plaća, stoji u pismu Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske naslovljenog na direktora šibenskog ATP-a Josipa Burazera Paveškovića.

Radnici će štrajkati i zbog lošeg i neodržavanog voznog parka koji, kažu, predstavlja realnu opasnost kako za korisnike prijevoza tako i za same radnike te zbog prisiljavanja radnika na prekovremeni rad i nepriznavanja ostvarenih radničkih prava kao što je neisplata dnevnica i slično.

ZAHTJEVI RADNIKA

– Žurno tražimo isplatu neisplaćenih plaća, osiguranje tehničke ispravnosti svih vozila, povlačenje iz upotrebe neispravnih vozila te onemogućavanje nezakonitog prekovremenog rada i usklađivanje poslovanja s odredbama Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu – stoji u ‘upozorenju’ pred štrajk.

Prije samog štrajka, Udruga sindikata od Burzer Paveškovića traži da predloži osobu koja će u ovom slučaju biti miritelj te da se o tome očituje u roku od 24 sata.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.