Radnici Transadrije u panici, najavljeni novi otkazi

Još dvoje zaposlenika šibenske poslovnice riječke Transadrije u stečaju u siječnju će dobiti otkaz, dok će ostali dobiti tromjesečne ugovore, koji istječu 15. travnja, potvrdio je to stečajni upravitelj Zdravko Čupković. Radnici o tome zasad ništa ne znaju.

– Što se nas tiče, svih devetero još uvijek radimo. U potpunoj smo neizvjesnosti, ne znamo što će biti s nama s obzirom da nam ugovori ističu sredinom siječnja – kažu nam zaposlenici šibenske poslovnice.

GAŠENJE POSLOVNICE

Još u listopadu stečajni upravitelj Zdravko Čupković je najavio da bi nakon prodaje poslovne zgrade u ulici Vladimira Nazora u Šibeniku, poslovnica mogla biti ugašena.

– Ukoliko kutinska Petrokemija, novi vlasnik Luke Šibenik, odluči osnovati vlastitu špediciju, morat ćemo ugasiti poslovnicu. No, postoji mogućnost da će zaposlenike preuzeti upravo Petrokemija – najavio je još u listopadu Zdravko Čupković, stečajni upravitelj riječke Transadrije.

Hoće li Petrokemija preuzeti sedam radnika iz Šibenika nakon isteka ugovora u travnju, nije poznato. Poslovna zgrada smještena uz šibensku poslovnicu PBZ-a u ulici Vladimira Nazora, ponuđena na javnoj dražbi u prosincu 2012. s još desetak nekretnina nije prodana. Na aukciji nije se pojavio nijedan ponuditelj, a sve nekretnine će biti ponuđene na prodaju još jednom po istoj cijeni od 16 milijuna eura. Tek nakon toga, navodno će cijena nekretnina biti snižena, u skladu s potražnjom na tržištu. Konkretno, u Šibeniku u zgradi površine 800 četvornih metara uredske prostorije koriste Državna uprava i Šibensko-kninska županija. Prizemlje i prvi kat u vlasništvu Transadrije procijenjeni su na 832 tisuće eura. U Transadriji još uređuju imovinsko-pravne odnose za dio zemljišta, dvorište iza poslovne zgrade, koje je još uknjiženo kao društveno vlasništvo.

ISPLATA RADNIKA

Šibenska poslovnica jedna je od četiri preostale ispostave riječkog špeditera u Hrvatskoj. Prije otvaranja stečaja u rujnu 2011. imala je 22 zaposlena, dok je Čupković prilikom otvaranja stečaja zatekao 16 ljudi, jer je nekoliko djelatnika pronašlo posao. Od tada, taj broj se dodatno smanjio.

– Svi zaposlenici, bivši i sadašnji pri otvaranju stečaja prijavili su svoja potraživanja, od kojih je 80 posto isplaćeno – rekao je Čupković.

Oko ukupno 190 zaposlenika Transadrije čekalo je na 9 zaostalih plaća i otpremnine. U prvom krugu sveukupno im je isplaćeno 27 i pol milijuna kuna, te im poslodavac u stečaju duguje još 8 milijuna kuna. Novac će biti osiguran nakon prodaje nekretnina, a šibenski zaposlenici će imati pravo na nekoliko stotina tisuća kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.