Radovi na Kerumovom centru gotovi do kraja godine?

Najkasnije do početka iduće godine Rogoznica bi trebala dobiti prvi trgovački centar, kojeg odmah uz more u uvali Stupin već mjesecima gradi splitski gradonačelnik i poduzetnik Željko Kerum. Investicija je vrijedna četiri milijuna eura. Centar se prostire na tri tisuće kvadratnih metara, a projektirao ga je splitski arhitekt Jurica Jelavić. Nalazi se na samom ulazu u Rogoznicu, prije skretanja s Jadranske magistrale. Osim trgovine, u sklopu centra bit će manji hotel i ugostiteljski objekti, a u ime komunalnog doprinosa Kerum će u općinski proračun uplatiti 400 tisuća kuna. U prizemlju objekta će biti velika samoposluga na oko 500 četvornih metara, dok je oko 150 kvadrata predviđeno za DM. Na 180 kvadrata bit će caffe bar i restoran, dok još jedan poslovni prostor tek treba iznajmiti. Na prvom i drugom katu objekta predviđene su sobe i apartmani za iznajmljivanje, kapaciteta 70 ležajeva.

BESPRAVNO NASUO UVALU

U sklopu trgovačkog centra predviđeno je 80 parkirnih mjesta, privezište za 10-ak brodova, plaža i šetnica. Ljeti će zapošljavati 20-ak radnika, a zimi nešto manje. Sve bi bilo u redu da Kerum prilikom izvođenja radova nije bespravno nasuo uvalu zemljom i ‘nehotice’ napravio novih 12 metara obale. Lučka kapetanija obišla je teren i naložila Kerumu da uvalu što prije vrati u prvobitno stanje. Zasad je uklonjen tek dio od 600 kubika nasute zemlje. Bude li sve u redu, trgovački centar niknut će u poslovnoj zoni površine 2,5 hektara, koja se nalazi blizu puno većeg područja zone Krušćica. Ta zona obuhvaća gotovo 15 hektara i udaljena je 1,5 kilometar od centra.

ZONA U NASTANKU

Na 23 parcele planirana je izgradnja proizvodnih, poslovnih i ugostiteljsko-turističkih sadržaja, dok su dvije građevne čestice predviđena za izgradnju trafostanice i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, a uz ostalo, bit će izgrađena i benzinska crpka. Sve korištene tehnologije ne smiju biti štetne za okoliš. I dok  se investitori stalno raspituju za mogućnosti ulaganja na području bivše vojarne, Agencija za upravljanje državnom imovinom nikako da prepusti Kruščicu Općini na upravljanje.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.