Raspisan natječaj za obnovu Sportske dvorane Baldekin

Grad Šibenik raspisao je natječaj za radove na obnovi Sportske dvorane Baldekin u vidu povećanja njezine energetske učinkovitosti ugradnjom nove vanjske stolarije i povećanjem toplinske zaštite ovojnice zgrade.

Planirana vrijednost nabave iznosi 4.500.000,00 kn (uključivo PDV), a obuhvaća 3 segmenta: zamjenu postojećih vrata i prozora s obnovom fasadnih zidova, sanaciju ravnih krovova, te obnovu poda dvorane uz izmjenu postojećeg dotrajalog parketa i obnovu pomoćnih prostorija.

‘Ulaganju u sportsku infrastrukturu pristupili smo ozbiljno i sistematično; započeli smo s uređenjem prostorija u Sportskom centru Ljubica u Crnici, predvidjeli sredstva za uređenje igrališta za školu nogometa, a s obzirom da smo grad košarke, s dva  ambiciozna košarkaška prvoligaša, od kojih je jedan već ostvario pravo igranja u Regionalnoj košarkaškoj ligi (ABA), pristupili smo projektu uređenja Sportske dvorane Baldekin. Drago mi je da u mjesecu , u kojem ćemo obilježiti  50. rođendan našeg Dražena, obnovom dvorane Baldekin, stvaramo sve bolje uvjete za treniranje brojnim mladim Šibenčanima kojima je Dražen uzor i kao čovjek i kao sportaš. Sportska dvorana ‘Baldekin’ izgrađena je 1973. godine i nakon desetak godina priče o potrebi njezine rekonstrukcije ili čak izgradnje nove veće sportske dvorane, odlučili smo krenuti s radovima.“ kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Rok za dostavu ponuda, a ujedno i vrijeme javnog otvaranja ponuda, je 04.11.2014. godine u 12:00 sati.Radovi se trebaju izvršiti fazno – u roku od 2 mjeseca od dana uvođenja u posao, a  izvođač se smatra uvedenim u posao najkasnije 7 dana od dana potpisa ugovora, izvođač treba izvršiti vanjske radove na dvorani, a u roku od mjesec dana unutarnje radove po završetku sportskih natjecanja.

Da podsjetimo, Grad Šibenik je od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobio bespovratnih 1.397.646 kuna za povećanje energetske učinkovitosti sportske dvorane Baldekin. Pored funkcionalnog i energetskog karaktera, dvorana će dobiti i novi vanjski izgled, a povrat investicije će se ostvarivati kroz uštedu, odnosno smanjenje potrošnje energenata.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.