Reakcija iz IVANAL-a: Nismo krivi za onečišćenje, kod nas nema opasnog otpada

Nakon dva dana što se kod njih provode policijski izvidi, reagirala je tvrtka IVANAL, u medijima ‘osumnjičena’ da je glavni razlog onečišćenja vode iz Jaruge upravo otpad s prostora bivšeg IVANAL-ovog pogona u Lozovcu.

Reakciju potpisuje direktor tvrtke Vladimir Ivanović, a prenosimo je u cijelosti:

Obzirom na javnu izjavu neodgovornih pojedinaca i to neuobičajeno precizno usmjerenu na tvrtku IVANAL d.o.o. da je putem svojeg vlasništva u Lozovcu odgovorna za onečišćenje vode u vodovodnom sustavu grada Šibenika i šire, IVANAL informira javnost o sljedećem:

IVANAL je u suradnji s meritornim institucijama, konkretno s predstavnicima inspekcijske službe i policijske uprave, 16. rujna obavio uvid na lokaciji Lozovac, a unutar prostora gdje se od 2009. realizirala aktivnost tvornice aluminija Lozovac. Predstavnici tvrtke IVANAL su odgovorili na sva postavljena pitanja i dozvolili uvid u sve prostore i sustave interesantne kao moguće izvore onečišćenja. Po završetku postupanja ovlaštenih institucija IVANAL će javnost izvjestiti o rezultatima provedenih uvida.

Tvrtka IVANAL energično odbija odgovornost za situaciju koja je opterećivala javnost zbog nemogućnosti korištenja vode iz vodovodnog sustava. IVANAL suosjeća s žiteljima Šibensko-kninske županije, zbog, dosad, neobjašnjenog onečišćenja vode, te uvjerava tu istu javnost da na prostoru nekadašnje tvornice aluminij a Lozovac ne postoji opasni otpad koji bi mogao utjecati na život i okoliš.

lozovac repka-marko-29122011 6

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.