Reakcija Šibenčanke (57) ‘pripravnice’ u bolnici: Mediji diskriminiraju starije nezaposlene osobe

Šibenčanka (podaci poznati redakciji), koja se ovih dana našla na udaru medija jer je u 57. godini života zaposlena na stručnom osposobljavanju u šibenskoj bolnici, obratila se našoj redakciji kako bi se čula i njezina strana priče. Kazala nam je kako joj smeta što ju se proziva isključivo zbog njezinih godina, a ispunjavala je apsolutno sve uvjete zbog kojih je na koncu i dobila posao od 1.600 kuna. Osvrnula se i na medijske napise kako je, prije sadašnjeg posla, radila u gradskoj tvrtci te dobila otpremninu.

ZAVRŠILA FAKULTET U 50-IMA

-Istina je da sam radila u gradskoj tvrtci koja je stjecajem okolnosti zatvorena 1996. godine i tada sama dobila otpremninu kao i većina mojih nezbrinutih kolega. Otpremninu sam dobila pod uvjetom da nekoliko godina ne smijem tražiti posao što sam i poštovala. Nakon isteka tih par godina, što zbog malog broja novootvorenih radnih mjesta, što zbog toga što su mnogi na vlasti zapošljavali svoju rodbinu i prijatelje, što zbog toga što za neka radna mjesta nisam zadovoljavala uvjete samo sa završenom gimnazijom, odučila sam tada sa svojih 50 i nešto godina upisati fakultet. Diplomirala sam na Veleučilištu u Šibeniku i s novo stečenim zvanjem nisam imala radnog iskustva – prepričava nam Šibenčanka napominjući kako je prilikom prijave na natječaj za stručno osposobljavanje ‘zadovoljavala sve uvjete te imala pravo kao svi kandidati zatražiti zaposlenje u struci kako bi odradila pripravnički staž’.

DISKRIMINACIJA STARIJIH

-Stoga je žalosno da me se proziva po  medijima, kako mene osobno tako i sanacijskog upravitelja bolnice kao i ljude iz HZZ-a, a ja posao radim za samo 1600 kuna, a ne za 16 000 kuna na što većina ne bi pristala – smatra naša sugovornica. Tvrdi kako mediji ovakvim pisanjem šire diskriminaciju prema nezaposlenim ljudima starijim od 50 godina kojima je, baš kao i mladima, danas iznimno teško naći posao. Dodaje kako je mjera stručnog osposobljavanja, koju provodi Zavod za zapošljavanje, osim mladima namjenjena i svim ostalim ‘ugroženim’ društvenim skupinama kao što su nezaposlene žene.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.