REAKCIJA VIDOVIĆA NA GRADONAČELNIKOVU PRESICU: Željko Burić i njegov tim sramote grad

Prvi čovjek šibenskog SDP-a Franko Vidović reagirao je priopćenjem na jutoršnju presicu gradonačelnika Željka Burića na kojoj je prozvao SDP da su projekti tvrđave sv. Mihovila i plaže Banj katastrofalno vođeni od strane SDP-a. Burić je predočio i dokumente koje možete pogledati OVDJE.

Priopćenje Franka Vidovića prenosimo u cijelosti:

Ljetna pozornica na tvrđavi svetog Mihovila i plaža Banj projekti su vrijedni preko 30 milijuna kuna, a troškovnike za projekte gradonačelnik Željko Burić predočio je na jednom papiru A4 formata. Bilo bi smiješno da nije tragično. Zašto se i od koga skriva kompletna dokumentacija i zašto novinarima nisu predočeni ugovori o navedenim radovima, odnosno projektima? Nadalje, šibensko gradsko vijeće se u četvrtak sastaje samo zbog jedne točke, a sve zbog greške gradskog Odjela za financije koje nije u stanju po propisima napisati običan dokument. Nisu se u stanju ni zadužiti iz prve, samo bespotrebno troše novac i živce Šibenčana.

Vezano za današnje izjave gradonačelnika Željka Burića o Ljetnoj pozornici na tvrđavi sv. Mihovila i plaži Banj ne možemo kazati ništa drugo nego da su neozbiljne. Štoviše, smiješne su, a sve u svrhu manipuliranja javnošću.
Za dva projekta čija vrijednost prelazi 30 milijuna kuna, Željko Burić je troškove predočio na jednom papiru A4 formatu, a svoju navodnu važnu ulogu u projektu argumentira jednim zapisnikom koji o projektu ne govori ništa i jednom e-mail porukom. Zašto se i od koga skriva kompletna dokumentacija i zašto novinarima nisu predočeni ugovori o navedenim radovima, odnosno projektima?
Bilo bi smiješno da nije tragično. Kao što su tragični bili napadi HDZ-a na projekt Ljetne pozornice za koju su tvrdili da je kulturocid i plaže Banj za koju su uporno tvrdili da je zagađena.
Što se tiče projekta, u šibenskoj javnosti poznatijeg kao ‘Zatrpane’, na njega je HDZ već potrošio 9 milijuna kuna. Riječ je o projektu koji nema riješene imovinsko-pravne odnose i za koji, što je najvažnije, u ovom trenutku, nažalost, ne postoji interes poduzetnika. Zato i dalje stojimo iza svoje odluke da postoje brojni načini na koje je bilo korisnije potrošiti dodatnih 10 milijuna kuna gradskog novca potrebnih za dovršetak tog projekta, od toga da se sanira još jedan sramotan spomenik HDZ-ovoj nesposobnosti i nedostatku vizije.
Ljetna pozornica na tvrđavi sv. Mihovila, plaža Banj, šetnica Banj – Pekovac, spomenik Draženu Petroviću i brojni drugi projekti svjedoče da su ta naša vizija i odluke bile ispravne.
Umjesto da vrijeme troši na jalove pokušaje da opravda svoju sramotnu opstrukciju projekata iz opozicije i sramotnu nesposobnost na vlasti, Željku Buriću bi savjetovali da ako se već sprema građane Šibenika zadužiti i za buduće generacije, da bar podrobnije prouči dokumentaciju za podizanje kredita. Tada se ne bi dogodio scenarij koji Šibenik čeka u četvrtak, kada se još jednom mora održati sjednica Gradskog vijeća zbog propusta gradskog odjela za financije. Administracija Željka Burića sramoti grad Šibenik i pred Vladom i pred šibenskom javnošću činjenicom da se nije u stanju ni zadužiti iz prve i bespotrebno troši novac i živce građana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.